17 Януари, 2021 19:05 1 147 1

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург

  • байерн мюнхен-
  • фрайбург-
  • футбол-
  • бундеслига

Все пак класата си каза думата и несменяемият шампион на Германия записа поредните си 3 точки

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен спечели мача си от 16-ия кръг на Бундеслигата срещу Фрайбург с 2:1. Срещата, традиционно за баварския гранд през този сезон, се оказа трудна. Гостите успяха в средата на второто полувреме да изравнят и да държат в напрежение лидера.

Все пак класата си каза думата и несменяемият шампион на Германия записа поредните си 3 точки. В добавеното време късметът беше на страната на Байерн, като по чудо не се стигна до второ изравнително попадение.

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Фрайбург Флориан Мюлер направи серия от невероятни спасявания и така поддържаше интригата до края на двубоя.

Домакините започнаха устремно и бързо отправиха два опасни удара. В 5-ата минута се стигна до спорна ситуация в наказателното поле на Фрайбург. След удар на Левандовски топката срещна ръката на Мануел Гулде. ВАР препоръча на главния съдия Кристиан Дингерт да изгледа повторение на това положение, реферът прецени, че няма основание да посочва бялата точка.

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург
Снимка: БГНЕС

Още в седмата минута Роберт Левандовски откри резултата след разсичащ пас на Томас Мюлер, извел поляка сам срещу вратаря - 1:0.

Малко след това още веднъж топката се отби отново от ръката на футболист на Фрайбург в наказателното поле, но и този път арбитърът не отсъди дузпа.

В 28-ата минута с Серж Гнабри беше от Лирой Сане заради травма, макар да не изглеждаше тя да е сериозна. Секунди по-късно бившият футболист на Манчестър Сити шутира много опасно, но в аут.

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург
Снимка: БГНЕС

В 31-ата минута Демирович получи шанс да изравни, след като беше изведен зад отбраната на Байерн, но не успя да овладее топката.

През второто полувреме отново домакините натискаха, а гостите дебнеха шанса си.

В 58-ата минута Лерой Сане пропусна топката към Левандовски. Тя отиде до Горецка, който отблизо стреля в гредата. Все пак вратарят Мюлер успя да докосне кълбото и да го отклони минимално.

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург
Снимка: БГНЕС

Противно на всяка футболна логика футболистите на Фрайбург изравниха в 61-ата минута. Те достигнаха до първия си корнер в мача. Нилс Петерсен успя да се наведе ниско и с глава стреля под ъгъл до лявата на греда на вратата на Нойер - 1:1. Германският национал извади топката, но тя се оказа, че е преминала голлинията. Голмайсторът Петерсен влезе в игра точно преди корнера.

В 71-ата минута Флориан Мюлер спаси с хубав плонж надясно много опасен удар на Йошуа Кимих.

Томас Мюлер изведе отново напред Байерн в 75-ата минута. Топката отскочи до него пред малкото поле, Той разстреля вратаря на Фрайбург с кинжален удар - 2:1.

Байерн Мюнхен спечели трудно срещу Фрайбург
Снимка: БГНЕС

Четири минути по-късно Левандовски беше изведен отдясно. Полякът стреля диагонално, но Флориан Мюлер отклони достатъчно токата, за да излезе тя в корнер.

Флоран Мюлер отново демонстрира класата си след страхотно спасяване на далечен удар на Корентен Толисо в 84-ата минута.

В 91-ата минута Нилс Петерсен можеше да изравни отново. Силен негов удар щеше да счупи напречната греда на Нойер, но тупна пред голлинията.

Байерн вече има комфортна преднина на върха от 4 точки. Баварците са с 36 точки кръг преди края на първия полусезон. РБ Лайпциг е с 32 точки, докато Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд са с по 29 точки.

Фрайбург е на осма позиция с 23 точки и е в битка за място в Евротурнирите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Силен мач на фрейбург!С влизането си петерсен се разписа,а накрая байерн извади невероятен късмет!При врата 11метра ,пенерсен нацели горната греда...Изравняването бе логично!Фрейбург заигра на високи обороти и почна да печели 1ва топка!Според мен байерн спечели на клеса,но по игра не заслужаваше 3те точки.