18 Януари, 2021 13:21 2 240 2

Адриан Андреев с огромен скок в ранглистата

  • адриан андреев-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

Прогресът на 19-годишния софиянец ще продължи и през следващата седмица, тъй като тогава активът му ще се увеличи с още 10 точки заради спечелената вчера титла на турнира на ITF в Анталия

Адриан Андреев с огромен скок в ранглистата - 1

Огромен скок в световната ранглиста направи българският тенисист Адриан Андреев. Той се изкачи със 120 места и вече е под №444. Прогресът на 19-годишния национал се дължи на успеха му в АТР турнира в Анталия и спечеления вчера фючърс на същото място. Така Адриан вече е трета ракета на страната, изпреварвайки Александър Лазаров.

Прогресът на 19-годишния софиянец ще продължи и през следващата седмица, тъй като тогава активът му ще се увеличи с още 10 точки заради спечелената вчера титла на турнира на ITF в Анталия.

Димитър Кузманов също има напредък - прескочи 21 позиции до №277 благодарение на осминафинала на АТР 250 турнира в Анталия. 27-годишният пловдивчанин се надява да намери място в квалификациите на чалънджъра в същия турски курорт, който започва на 25 януари.

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров запазва 19-ото си място. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Доминик Тийм.

При жените Цветана Пиронкова продължава да е първа ракета на България и се намира на 136-ото място. Към актива ѝ не са добавени точките от квалификациите в Дубай за Аустрелиън Оупън. Виктория Томова запазва 139-ата си позиция, а Изабелла Шиникова е 202-а в света.

На върха продължава да е Ашли Барти пред Симона Халеп и Наоми Осака.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 grb

    3 3 Отговор
    от 130то на 129 голям скок
  • 2 Големи скокове

    1 1 Отговор
    на никому неизвестни.