19 Януари, 2021 13:15 1 063 0

Отборите във Висшата лига ще могат да правят още две допълнителни смени

  • висша лига-
  • смени-
  • право-
  • сътресение-
  • футболист-
  • съмнение-
  • отбори

Те ще могат да бъдат използвани само при съмнения за мозъчно сътресение на даден футболист

Отборите във Висшата лига ще могат да правят още две допълнителни смени - 1

Още от следващата седмица отборите в Премиър лийг могат да получат правото да извършват две допълнителни смени извън разрешените до момента три, информира Daily Mail. Става дума за смени, които ще бъдат разрешени само при съмнения за мозъчно сътресение на даден футболист. Това не трябва да се бърка с правилото за до пет промени в резултат на пандемията, което го има в редица първенства, но не и на Острова. Гласуването за това ще се състои утре (сряда).

По принцип Бордът на Международната футболна асоциация (IFAB), който е оторизиран да прави промени в правилата на футбола, вече разреши тестването на това ново правило, но само за една допълнителна смяна. За първи път на международно ниво това ще се случи на предстоящото от 4 до 11 февруари Световно клубно първенство в Катар. В Англия обаче искат да пробват с две екстра смени в случай, че двама съотборници си ударят главите и трябва да бъдат извадени от игра.

През март IFAB ще се събере на ново заседание и ще анализира резултатите от експеримента с тази една или дори две смени, след което ще бъде взето решение дали това официално да стане част от футболната игра. Има предложения и за временна смяна на пострадал футболист, ако на място лекарите преценят, че след няколко минути той все пак може да се завърне на терена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА