Last news in Fakti

20 Януари, 2021 16:41 2 367 3

Скандал на Рали Дакар: Пилот заразял навигатора си насред пустинята

  • buggy masters-
  • рикардо рамило суарес-
  • рали дакар-
  • ксавие бланко гарсия-
  • рали-
  • спорт

Това е станало 170 км преди края на един от етапите

Скандал на Рали Дакар: Пилот заразял навигатора си насред пустинята - 1

Скандал разтърси един от отборите, участвали на завършилото преди дни Рали Дакар. Един от най-опитните испански навигатори Ксавие Бланко Гарсия обяви, че умишлено е бил изоставен в пустинята от пилота на „Buggy Masters“ Рикардо Рамило Суарес. Това е станало 170 км преди края на един от етапите.

“Между нас имаше леко напрежение от известно време. Казвах му, че трябва да се отпусне, да финишира жив и здрав, а мястото му на подиума е сигурно. Той обаче продължи да кара прекалено бързо за собствените си възможности. Уплаших се за собствената си безопасност. Дойде момент, в който повече не можех да търпя и се скарах с Рикардо. Поисках да спре колата, за да изляза на въздух и да ми мине. В този момент той ми каза: „Остани си тук!“ и потегли с отворена пасажерска врата“, разказа Ксавие Гарсия Бланко.

„Сега разказва, че съм се скрил в дърветата, а той се е върнал да ме търси, но не ме е открил. Когато дойдоха механиците на отбора, се разбра, че това е доста голям оазис, а издирването ми из него е отнело повече от един час. Участвам в състезанията повече от 20 години и Рикардо ме взе за съотборник заради моя опит, но резултат беше нулев по негова вина. Вложих много усилия, за да си свърша работата.“

„До момента обаче никога не съм бил в такава ситуация. Той сам дойде при мен и каза, че иска да се пусне Рали Дакар, въпреки че никога не е участвал в автомобилни състезания. Още повече, че желанието му беше да спечели. Изключително високомерно от негова страна, но не очаквах, че всичко ще приключи по този начин. В колата винаги има напрежение, но никога не е водило до обиди. Това, което се случва вътре си остава там. Рикардо обаче излезе извън рамките и трябва да разкажа цялата история, тъй като ситуацията се отрази и на семейството ми.“

„Преди никога не съм работил толкова много по автомобила по време на самото състезание. Три пъти ремонтирах една и съща гума, тъй като повече нямахме резервни. Казах му да кара по-внимателно, понеже няма какво да направим при нова авария. Той обаче продължи да кара непредпазливо и това доведе до скарването между нас“, допълни Бланко пред „Ел Еспаньол“.

Рикардо Рамило Суарес завършва етапа без своя навигатор, но е дисквалифициран. Според правилата на категория SSV пилот не може да се състезава без щурман. Състезателят също разказа своята версия.

„Ксавие говори лъжи, тъй като не го изоставих в пустинята, а на шосето. И всъщност той ме заряза. Бях в трудно положение, тъй като взе със себе си кабела за мобилния телефон, спътниковото радио и картата с отметките за трасето на етапа“, обяви Рикардо Рамило Суарес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знайко

    8 1 Отговор
    Борба за 3 секунди слава на богаташ имащ се за супер пилот. И алчен и страхлив навигатори продал се за пари. Като те е страх, да се возиш при ненормалници, не ставаш рали навигатор. На ненормалници, с които си се запознал преди 30 секунди в интернет.
  • 2 Обикновено

    3 3 Отговор
    Лятото като пристигам на морето , предното стъкло цялото е в пера и пръжки от врабци !

    Коментиран от #3

  • 3 голям храбрец

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обикновено":

    Браво,всички сме храна за някого.