Last news in Fakti

22 Януари, 2021 13:45 2 268 18

Ето какво се случва с името ЦСКА след 9 септември

  • цска-
  • емблема-
  • футбол

Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да полза тази регистрация

Ето какво се случва с името ЦСКА след 9 септември - 1
Снимка: БГНЕС

9 септември 2021 година е датата, от която ще може да се използва официално името ЦСКА, съобщава "Гонг".

Тогава се навършват пет години от фалита на автентичния ЦСКА. Законът гласи, че преди изтичането на този период нито едно дружество няма право да полза тази регистрация.

Именно поради тази причина в момента има два клуба с името ЦСКА, но в официалната им регистрация фигурират тирета и числа.

Това означава, че от 9 септември 2021 година тире в името на ЦСКА няма да има, а с промяната ще трябва да се съобразят и от БФС.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Другия с коня

    6 4 Отговор
    Местим го на три - Еднооо....Двееее......ТРИ!!!

    Коментиран от #7

  • 2 Дай Лама

    9 7 Отговор
    А защо в отбора на Българската Армия няма бели. Това не е ли подигравка както с армията така и с отбора.

    Коментиран от #8

  • 3 Левски 1914

    10 14 Отговор
    Ето ЦСКА ФАЛИРА Литекс тире менте Етрополе Микре НЕ Е Цска.

    Коментиран от #5

  • 4 Мимч

    2 5 Отговор
    Не бе ,ще го преместим от София в Панчерево и от единия крачол в дфугия,така че голям праз като нямало -.....
  • 5 ЦСКАр

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Статията прочете ли? Сега като отпадне тирето ще трябва да промениш дежурният коментар? Ех мъка тролско-левскарска!

    Коментиран от #6

  • 6 Левски 1914

    6 10 Отговор

    До коментар #5 от "ЦСКАр":

    Но не можеш да промениш факта че Етрополе и Литекс се обединиха и направиха специално за тях нова лига.
  • 7 Локо Пд

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Другия с коня":

    Е пак само 5 години с тире не е много време за ЦСКА. Левски беше тире близо 20 години. ПОСЛЕ СЛОЖИ ЧИСЛО !
  • 8 Емил Велев

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дай Лама":

    За да се оправи Левски, не трябва да гледат в чуждата паница, а трябва да разкарат всички връзкари, дори е по-добре да фалира и да сложи тире пак. Това даже няма да е за първи път, след като през първите 30 години на Левски клубът е фалирал два пъти. И е бил със тире цели двайсет години след като Спартак София и Спортист Кремиковци акостират наведнъж на Герена със все ръководители, треньори и футболисти за да станат Левски-Спартак. Точно този период с тирето е и най-силният в цялата синя история.Дори след промените от 10 ноември 1989 г. отборът връща името си Левски – Спартак с ТИРЕ. На следващата година се създава чисто нов отбор от Томас Лавчис и от тогава е с число "Левски1914". Всичко това е точно така и няма нужда да се крие!
  • 9 Берое

    7 2 Отговор
    И какво излиза - ЦСКА ще е по-малко години с тире от Подуенци. ЦСКА-София 5 години, а Левски-Спартак 21 години! хахахаха

    Коментиран от #10

  • 10 ЛОКО ПД

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Берое":

    Алооо Берое тире Олимпик, ти къде се буташ да коментираш. Забравихте как и вие бяхте с тире: Олимпик-Берое!!! ОЛИМПИК-БЕРОЕ!!!

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "ЛОКО ПД":

    Ами вие не бяхте ли Левски Кюстендил?

    Коментиран от #12

  • 12 ЛОКО ПД

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Левски 1914":

    А вие след Динамо не бяхте ли ЛЕВСКИ-СПАРТАК

    Коментиран от #13

  • 13 Левски 1914

    3 6 Отговор

    До коментар #12 от "ЛОКО ПД":

    И Витоша бяхме, но всичко е било по заповед на БКП създателите на ФАЛИРАЛИЯ отбор и тогава и сега само те сменят имена.

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Цитати

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    За живота в "ЛеФски" до 9 септември споделя своите впечатления и преданият деятел Методи Величков. „В клуба членуваха и работеха комунисти и ремсисти. Дейно работи в „ЛеФски" Никола Крушовенски, който е член на БКП, а от 1939 до 1941 г влиза в ръководството на клуба. След осъждането му на смърт, прогресивни членове на „ЛеФски" подемат акция, събират продукти и му ги носят в софийския затвор, от който той излиза след народната победа. Член на „ЛеФски" е и Стойчо Стойчев, също получил смъртна присъда като комунист. Атанас Николов, който влиза в ръководството на „ЛеФски" от 1937 г. почти до 9.09.1944г., е също член на БКП. Между членовете на клуба по онова време има и други комунисти - Вл. Попов, Здр. Георгиев и др. Смъртната присъда на футболиста от "ЛеФски" Ст. Стойчев е била изпълнена. След победата на комунистическата революция на 09.09.1944 г., излезлият от затвора Никола Крушовенски е в УС на "Пощенски спортен клуб ЛеФски". ЛеФски мутира веднага след 09.09.1944 г., като заграбва отбора на Княз Кирил - Пощенец, с цел ЛеФски да стане първият комунистически ведосмствен отбор на Министерството на пощите и с втора цел да бъде унищожен отборът на Царската фамилия.Пощенец (Княз Кирил) бива унищожен и е създаден мутантът /ГМО/ Пощенски спортен клуб "ЛеФски". По този начин ИСТОРИЯТА на "ЛеФски" започва от 20.10.1944г, когато е създаден мутантът /ГМО/ ПСК Левски, а събитието е публикувано в пресата на 07.11.1944г. по случай Октомврийската революция в СССР. За ВТО

    Коментиран от #15

  • 15 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #14 от "Цитати":

    Сега напиши и за ФАЛИРАЛИЯ отбор от създаването му до ФАЛИРАНЕТО му и обединението на Литекс - Етрополе.

    Коментиран от #16

  • 16 Илия Козарев

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Левски 1914":

    Много е къса или избирателна паметта ви, господине. Левски вече е фалирал при това цели два пъти. Прочете историята на футболния Левски или направете справка с Председателят на Тръст "Синя България" Илия Козарев. Левски вече е бил и със ТИРЕ! При това цели два пъти отново! Левски-Спартак от 1969 до 1985 и после от 1990 до 1991 година! На Герена са акостирали два други отбора на веднъж! СПАРТАК СОФИЯ и СПОРТИСТ КРЕМИКОВЦИ с най-добрите си футболисти и ръководители!
  • 17 БЕРОЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Левски 1914":

    Говедата обичат избирателно си четат историята или си излислят репресиране, а те са били тези които репресират другите. От началото на 60-те години "болния левскар" Ангел Солаков е на отговорни постове в мракобесния шести отдел на ДС. Заради него изхвърлят Берое от А група, защото са дръзнали да играят за победа срещу отбора на ДС и по негово нареждане подлушват треньорите и съблекалнята на ЦСКА преди дербитата. Но иначе са "репресирани".
  • 18 ФИФА

    3 2 Отговор
    Cвeтoвнaтa футбoлнa цeнтрaлa ФИФA приeмa ceгaшния клуб ЦCКA-Coфия кaтo прaвoприeмник нa cтaрия клуб, кoйтo бe oбявeн в нecъcтoятeлнocт, cтaвa яcнo oт нeйнo oфициaлнo рeшeниe. ФИФА: "ЦСКА-София е ЦСКА. Кaтo крaeн рeзултaт прeдceдaтeлят (бeл. рeд. - нa кoмитeтa, Aнин Йeбoa) cчитa, чe нa бaзaтa нa дoкумeнтитe, c кoитo рaзпoлaгa, НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА дa зaключи ОКОНЧАТЕЛНО, чe нoвия клуб ПФК ЦCКA-Coфия e cпoртeн нacлeдник нa ПФК ЦCКA Coфия. ЦСКА-София е ЦСКА."