Last news in Fakti

22 Януари, 2021 20:35 1 685 0

Барселона узна следващия си съперник за Купата на Испания

  • барселона-
  • жребий-
  • купа на испания-
  • райо валекано

Каталунците ще се изправят срещу Райо Валекано на осминафиналите

Барселона узна следващия си съперник за Купата на Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Тимът на Барселона, който, за разлика от Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, оцеля и продължава напред в турнира за Купата на краля, ще се изправи на осминафиналите на турнира срещу втородивизионния Райо Валекано. Това отреди изтегленият днес жребий за Copa del Rey. Каталунците ще гостуват на четвъртия в Ла Лига 2, след като снощи преодоляха в третия кръг съпротивата на третодивизионния Корнея с 2:0 едва след продължения. Припомняме, че именно Корнея шокира Атлетико Мадрид във втория кръг в началото на януари, а Реал Мадрид бе елиминиран по-рано тази седмица в третия кръг от друг представител на трета дивизия - Алкояно.

Сега Алкояно ще се опита да продължи приказката си срещу друго голямо име в испанския футбол - носителя на Суперкупата на страната Атлетик Билбао. Алкояно е домакин на "лъвовете". Още един представител на трета дивизия достигна до осминафиналната фаза и това е Навалкарнеро, който пък приема елитния Гранада. Севиля - Валенсия и Бетис - Реал Сосиедад пък са сред най-интригуващите сблъсъци в тази фаза на турнира.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА