Last news in Fakti

23 Януари, 2021 16:24 1 691 1

Ботев (Пловдив) надделя над Етър, Зингаревич гледа от трибуните

  • ботев (пловдив)-
  • етър-
  • 2:1-
  • ботев пловдив

Мачът се игра на клубната база на ''канарчетата'' в Коматево, а Тодор Неделев също гледа своите съотборници от трибуните

Ботев (Пловдив) надделя над Етър, Зингаревич гледа от трибуните - 1
Снимка: Антон Узунов

Отборът на Ботев Пловдив записа втора поредна победа в контролите по време на зимната си пауза. След разгрома със 7:0 над Гигант Съединение, днес „канарчетата” се наложиха с 2:1 над елитния Етър, предаде Гонг.

Мачът се игра на клубната база в Коматево пред погледа на новия силен човек в тима Антон Зингаревич. В комплекса бе и звездата на тима Тодор Неделев, който продължава своето възстановяване след операция на коляното.

Головете за успеха бяха дело на Славчо Шоколаров, който в края на срещата имаше възможност да оформи своя хеттрик от дузпа, но ударът му бе спасен. За великотърновци точен бе Даниел Младенов.

Срещата в Коматево започна двуостро и още в първия четвърт час на двубоя двата тима успяха да си разменят по едно попадение. Резултатът бе открит от домакините чрез Славчо Шоколаров в 6-ата минута. Футболистите на Етър сгрешиха при изнасянето на токата, Шоколаров получи отдясно, проби добре и финтира бранител на гостите и с удар в далечния ъгъл не остави шансове на Христо Иванов.

Възпитаниците на Александър Томаш обаче отговориха бързо. Още в 13-ата минута те успяха да изравнят резултата след неразбирателство в отбраната на домакините. След центриране от фаул, никой в жълто не успя да играе с топката и тя бе засечена с глава от футболист на великотърновци за 1:1.

Малко след изравнителния гол домакините трябваше да направят принудителна смяна в състава си, след като контузия получи Виктор Генев. На негово място в игра се появи Атанас Чернев.

Последваха две добри възможности за „жълто-черните”. Първо Иван Василев се озова на добра позиция след центриране отдясно, но изстрелът му бе уловен от Христо Иванов. Малко по-късно Бисер Бонев също имаше своя шанс, но силният му удар не попадна в целта.

На почивката домакините направиха вратарска смяна, като в игра се появи Георги Аргилашки. Само три минути след подновяването на играта той трябваше да прави решително спасяване след добра атака на великотърновци.

Ботев отговори с добра атака и удар на Атанас Илиев. Изстрелът му обаче бе блокиран от защитник на Етър, а след това вратарят на гостите улови.

Домакините съумяха още веднъж да излязат напред в резултата, а голът отново бе дело на Славчо Шоколаров. Този път той стреля технично от фаул и изненада стража на гостите в 71-ата минута.

Пет минути преди края на срещата Ботев Пловдив стигна до дузпа, след като Маламов бе съборен в пеналта. Зад топката застана Славчо Шоколаров, който имаше възможност да оформи своя хеттрик, но ударът му бе спасен.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.