Last news in Fakti

23 Януари, 2021 16:47 2 077 0

Арсенал изхвърча от ФА Къп

  • арсенал-
  • саутхемптън-
  • 0:1-
  • фа къп

Саутхемптън победи ''артилеристите'' с 1:0 след автогол от страна на Габриел

Арсенал изхвърча от ФА Къп - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС/АРХИВ

Носителят на ФА Къп за миналия сезон - Арсенал, бе детрониран след загуба с минималното 1:0 като гост на Саутхемптън в мач от четвъртия кръг на турнира. Единственото попадение падна в 24-ата минута и бе автогол на защитника на „артилеристите“ Габриел.

Домакините стартираха двубоя по-добре и в самото начало наложиха преса и се настаниха в половината на своя съперник.

Първата сериозна опасност дойде в 15-ата минута, когато Че Адамс напредна добре, преодоля Габриел и остана очи в очи с Бернд Лено, но немският страж блокира изстрела.

В ответната атака Габриел Мартинели бе изведен сам срещу Фрейзър Фостър, но не успя да намери топката добре и тя не затрудни вратаря.

„Светците“ поведоха в 24-ата минута, след като опит за центриране по земята отдясно на Кайл Уокър-Пийтърс се създаде напрежение в наказателното поле на гостите, топката се докосна до Габриел и мина под плонжа на Лено, за да влезе в мрежата за 1:0.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА