Last news in Fakti

23 Януари, 2021 21:05 3 856 8

Ферари обяви уникален прецедент

  • ферари-
  • жена пилот-
  • мая вюг-
  • прецедент

Скудерията ще привлече в редиците си 16-годишната нидерландка Мая Вюг, която става първата жена член на академията на пилотите на отбора от Формула 1

Ферари обяви уникален прецедент - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководството на Ферари обяви, че привлича в редиците си 16-годишната нидерландка Мая Вюг, която става първата жена член на академията на пилотите на отбора от Формула 1.

Младата състезателка стана победител в петдневен скаутски лагер в централата на италианския отбор в Маранело и тестовата пистата Фиорано. Вюг ще получи сезон в първенство на Формула 4.

"Това е ключов момент в историята на Ферари и академията ни. Пристигането на Мая е ясен показател за ангажимента ни, да направим автомобилния спорт все по-приобщаващ", заяви шефът на отбора Матия Биното.

Вюг е родена в Испания с майка белгийка и баща нидерландец. Във Формула 1 не се е състезавала жена пилот от последното участие на покойната италианка Лела Ломбарди през 1976 година.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудесно!чакам това от 1990.

    5 14 Отговор
    Не е проблем Ф1 да е смесен спорт.Има много примери за превъзходни дами пилоти.На ниво.Дано до 5 години видим първата.
  • 2 factcheck

    12 0 Отговор
    "Във Формула 1 не се е състезавала жена пилот от последното участие на покойната италианка Лела Ломбарди през 1976 година."

    Всъщност от Джована Амати (сезон 92ра за Брабъм), но да не му пука на автора, все пак не му се пише да си проверява фактите като пуска статии за ... факти XD

    Коментиран от #6, #7

  • 3 Баш майстора

    5 2 Отговор
    Ако наистина гледаш отдавна този спорт ще разбереш че където е започнала жена на служба във Ф1 не е постигнала нищо съществено ,спомни си Антония Терци,и пресен случаи дамата шеф на отбор Уилямс.

    Коментиран от #5

  • 4 АнтиЕС

    5 0 Отговор
    А Джована Амати
  • 5 Баш майстора

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Баш майстора":

    Все едно да обявят сензация мъж започна да печели медали по художественна гимнастика.
  • 6 Бачо Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "factcheck":

    То се радвай, че не е писал някоя от хвърляне на гюле, че е карала във Ф1.
  • 7 КонТрол

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "factcheck":

    Джована Амати е участвала но не се е състезавала. Колкото и списвачите да са некадърни в този случай са прави.
  • 8 Пустите сатанисти подлудиха света!

    2 1 Отговор
    Вече всички се надпреварват да прекръстосат мъжкото и женското. Е, на и тия от формулата бързат да се похвалят, че “приобщават”, като че ли кой знае какво са направили...