24 Януари, 2021 09:52 1 117 0

Реал Мадрид се върна на победния път

  • реал мадрид-
  • алавес-
  • 4:1-
  • ла лига

Карим Бензема се отчете с два гола за ''Кралете'' в мача срещу Алавес

Реал Мадрид се върна на победния път - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Реал Мадрид разгроми Алавес с 4:1 в двубой от 20-тия кръг на Ла Лига. Каземиро откри резултата в 15-та минута, а Карим Бензема удвои в 41-та минута. Еден Азар оформи класическото 3:0 преди почивката. Хоселу успя да намали в 59-та минута, но Бензема добави втория си гол в мача за 4:1 в 70-та минута.

Началото на мача беше активно и за двата тима, като в рамките на първите 12 минути и двата тима имаха по два неточни удара на сметката си.

В 13-та минута Карим Бензема беше изведен сам срещу Фернандо Пачеко, от труден ъгъл уцели гредата. Само минута по-късно, след два поредни ъглови удара, Каземиро засече с глава за 1:0.

Добрата игра на гостите продължи да е факт и в 28-та минута резултатът вече можеше да е 2:0. След хубава двойна комбинация между Васкес и Азар, последният излезе на стрелкова позиция, но не успя да уцели вратата от труден ъгъл. Четири минути по-късно Едгар Мендес опита удар отдалеч, но доста встрани от вратата на Тибо Куртоа.

В 41-та минута "кралете" удвоиха аванса си. След продължителна атака Еден Азар елегантно пропусна топката за Бензема, който овладя с първото докосване и разстреля Пачеко с второто, за да направи резултата 2:0.

Във втората минута на добавеното време момчетата на Зинедин Зидан решиха всичко. След страхотен извеждащ пас на Тони Кроос, Азар излезе сам срещу стража на Алавес и не сбърка за 3:0.

В 59-та минута домакините все пак намериха почетно попадение. След изпълнение на свободен удар Хоселу се оказа на правилното място, за да намали на 1:3. В 69-та минута Хоселу опита да добави към актива си, но Тибо Куртоа отрази с вещина.

Няма и минута по-късно гостите решиха всичко. След бърза контраатака Бензема успя да навлезе навътре отляво и намери долния десен ляв ъгъл на вратата на Пачеко за 4:1. В 84-та минута Лукас Перес имаше шанс да намали, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда на Тибо Куртоа.

До края на срещата нямаше нови интересни моменти пред двете врати и така "белия балет" се поздрави с важна победа след 3 мача без успех. По този начин Реал дръпна с 6 пункта пред Барселона, но и с мач повече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА