Last news in Fakti

24 Януари, 2021 10:39 1 035 0

Астън Вила задълбочи кризата в Нюкасъл

  • астън вила-
  • нюкасъл-
  • 2:0-
  • английска висша лига

''Виланите'' взеха отложеното си домакинство на ''свраките'' с 2:0

Астън Вила задълбочи кризата в Нюкасъл - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Астън Вила победи Нюкасъл с 2:0 в отложен мач от 11-ия кръг на Висшата лига. По този начин бирмингамци записаха първа победа за 2021 година и продължиха негативната серия на „свраките“.

Астън Вила се изкачи на осмата позиция с актив от 29 точки, докато Нюкасъл е 16-и с 19.

Домакините стартираха по великолепен начин, след като откриха резултата още в 13-ата минута на двубоя. Оли Уоткинс се възползва от грешка при изчистването на топката от страна на Фабиан Шер след центриране на Мат Таргет и отблизо с глава даде аванс на тима си.

В 17-ата минута Бертран Траоре центрира в наказателното поле, където Рос Баркли стреля с глава, но покрай левия страничен стълб.

В 33-ата минута Оли Уоткинс реализира второ попадение в мрежата на Карл Дарлоу, но то бе отменено заради засада.

Все пак второ попадение за Астън Вила падна преди почивката. В 42-ата минута Бертран Траоре намери свободно пространство в наказателното поле и с прецизен удар с помощта на напречната греда реализира в мрежата на гостите.

В началото на второто полувреме Дългаш Луис можеше да направи резултата класически, но изстрелът му премина покрай десния страничен стълб.

Нюкасъл опита да притисне „виланите“, но Емилиано Мартинес не бе притеснен.

В 74-ата минута след добра контраатака Джак Грийлиш бе изведен в наказателното поле, но последвалият му изстрел срещна тялото на защитник в черно и излезе в ъглов удар.

Дълбоко в добавеното време Махмуд Трезеге имаше отлична възможност да реализира трети гол, но Карл Дарлоу направи великолепно спасяване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА