24 Януари, 2021 19:47 1 344 0

Байерн Мюнхен смачка клетниците от Шалке 04

  • байерн мюнхен-
  • шалке 04-
  • 4:0-
  • бундеслига

Два гола за успеха на баварците вкара Томас Мюлер (33,88)

Байерн Мюнхен смачка клетниците от Шалке 04 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Байерн разби с 4:0 Шалке 04 като гост в мач от 18-ия кръг на Бундеслигата. Двата тима изиграха интересен мач, в който имаше куп голови положения.

Два гола за успеха на баварците вкара Томас Мюлер (33,88). По веднъж се разписаха Роберт Левандовски (54) и Дейвид Алаба (90).

Така възпитаниците на Ханзи Флик събраха 42 точки и увеличиха аванса си на върха във временното класиране пред РБ Лайпциг на 7 точки. Шалке продължава да бъде на дъното със 7 пункта.

Байерн можеше да поведе още в 7-ата минута, но опасен удар с глава на Левандовски мина над вратата. Секунди по-късно Хопи застраши вратата на Нойер, но гол не падна.

В 11-ата минута домакините създадоха отлична възможност за попадение, но Нойер с блестяща намеса с крак изби удара с глава на Ут.

Двата тима продължиха да играят на високи обороти. Горетцка опита удар, след който падна в наказателното поле, но главният рефер Саша Щегеман прецени, че няма основания за дузпа.

В 23-ата минута Байерн получи възможност да изпълни пряк свободен удар пред наказателното поле фронтално срещу вратата. Ралф Ферман спаси отбора си на два пъти. Първо след мощен удар на Левандовски, а след това и при добавката на Гнабри.

Последва по един пропуск пред двете врати на Раман и Гнабри.

В 33-ата минута Байерн поведе. Тогава Кимих центрира перфектно в наказателното поле, където Кабак изпусна Мюлер и нападателят с глава не остави шансове на вратаря.

В 42-ата минута гол на Гнабри бе отменен заради засада на Сане.

Втората част започна с гол за Байерн. В 54-ата минута Левандовски получи страхотен извеждащ пас, овладя елегантно, преодоля Кабак и с удар под плонжа на Ферман вкара за 0:2. Това бе 23-и гол за поляка в Бундеслигата.

След час игра домакините можеше да се върнат в срещата, но удар на Сердар облиза гредата от външната страна.

В 71-ата минута Левандовски можеше да реализира второто си попадение в срещата, но мерникът му изневери от много изгодна позиция. Две минути след това опасен удар на Шьопф премина опасно покрай вратата на Нойер.

В 88-та минута баварците вкараха трети гол. Кимих центрира от корнер и Мюлер с глава се разписа за втори път в срещата.

В 90-ата минута Дейвид Алаба оформи крайния резултат. Австриецът стреля от далечна дистанция, Ферман не се намеси добре и топката се озова във вратата му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА