25 Януари, 2021 14:17 2 218 6

Кавги в националния отбор по кикбокс

  • кикбокс-
  • станислав бахчеванов-
  • национален отбор по кикбокс-
  • владимир вълев–питбула

От известно време насам срещу мен се води кампания, смята Станислав Бахчеванов

Кавги в националния отбор по кикбокс - 1

Направените промени в треньорския екип на националния отбор по кикбокс предизвикаха недоволството на Станислав Бахчеванов. Старши-треньорът на клуба по кикбокс и муай тай на ЦСКА отпадна от екипа заради липса на треньорски лиценз според правилата на WAKO, като на негово място в щаба влизат нови шестима помощник-треньори. Основен селекционер на националния тим продължава да бъде Владимир Вълев–Питбула.

Отговорът на Бахчеванов не закъсня и той изложи позицията си в отворено писмо до медиите, като заявява, че решенията на УС са манипулирани.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Здравейте,

Аз съм Станислав Бахчеванов,Вие ме познавате.Познавате ме като човек,личност,треньор,член на управителния съвет на БККМТ,национален треньор.Преди вече две години Вие ми се доверихте да Ви представлявам в управителния съвет на БККМТ.От тогава съм се стремял да изпълнявам всички поети от мен задължения с нужния респект и отговорност.Аз съм от по- старото поколение в тази организация и все още вярвам в принципи като,честност,справедливост,уважение……!

Уви ,от известно време на сам срещу мен се води кампания за „Уронването на престижа и авторитета „ми както биха се изразили някой.

През годините в ,който работех като национален треньор кикбокс дадох всичко от себе си за развитието на спорта и формирането на младото поколение.Не делях никой на наши и ваши и всячески се борех против това разделени със задкулисни сили.През първата си година съм работил без трудов договор .Месечното ми възнаграждение бе в размер на 200.00лв.През втората година с много мъки получих граждански договор за национален треньор Муай Тай и изпълнявах функциите на незнайно кой треньор на националния отбор кикбокс със заплащане в размер на 400.00лв.През тези години не съм се облагодетелствал по никакъв начин от заеманите от мен постове.Дори мога да кажа ,че бях лъган най -безочливо ,както и много други от Вас по „Програмата за развитие на спортните клубове“ на ММС.

Заявявам ,че решенията на управителния съвет са манипулирани и в повечето случай са във вреда на спортните клубове или техните представители.За тази цел протоколите от управителните съвети не се публикуват и не достигат до членовете на БККМТ.На последното събрание провело се на 13.01.2021г. в град София ,всички решения взети чрез гласуване на това събрание бяха подменени,както като ред така и като смисъл, без знанието и одобрението на част от присъствалите.Освен това се вземат еднолично финансови решения и се изразходват средства без отчетно на принципа“Владо предлага,Галин плаща“.Последния пример е закупуването на поставения в Спорт Палас уред „мастер бокс“за който и до днес няма финансови документи или отчет, а ние останалите научаваме за това от социалните мрежи ,то тогава какви членове на управителен съвет сме ние и как да защитаваме вашите интереси.В този ред на мисли, който е предлагал да се извърши финансов одит веднага му е поставян ултиматум да си подаде оставката като член на управителния съвет.

Системно се потъпква Устава на БККМТ ,както и разпоредбите на ММС,а също и на други власт имащи органи.

За това предлагам да бъде избран Контролен съвет ,както е упоменато в Устава за да има контрол ,а не шуробаджанащина.Предлагам Националните треньори да бъдат избирани от Общото събрание.Смятам ,че представителите на клубовете са най-компетентни в правото си да избират национален треньор.

На провелия се лагер на националния отбор от 30.10-8.11.2021г аз бях положителен с КОВИД-19 и естествено не присъствах с цел опазване здравето на състезателите.Владимир Вълев взе участие в лагера само за 4 дни след което изостави отбора и отиде на почивка със семейството си ,като заниманията се водиха от човека конфедерация Галин Димов .
На провелото се световно първенство в Анталия Вълев дори не благоволи да присъства.

Задавам въпрос как,кога,защо аз съм освободен през 2021г .Кой предложи моето освобождаване и кой гласува за това .Също кой и кога предложи Владимир Вълев и реши да бъде официално назначен за национален треньор,като нито той,нито аз имаме необходимия ценз ,а именно висше образование необходимо за длъжността национален треньор.И не е ли това конфликт на интереси със заеманата от него длъжност като Народен представител.

Може би някой от вас ще ме попитат ,защо хора които съм създал ,тренирал и дал им пътя в нашия спорт сега злоупотребяват с доверието ни и се облагодетелстват от получената власт.

И аз бях заблуден и манипулиран като всички Вас от тези лица ,които не искам вече да назовавам по име.Пиша всичко това защото искам да знам,кой и как в нашата конфедерация еднолично обвинява,решава и наказва без да се съобразява и взима решение без поне да ни уведоми.Мисля че сред нас има достатъчно доказани компетентни и авторитетни треньори които могат да заемат длъжността треньор на националният отбор с решението на всички треньори на клубове,а не от шепа хора сред които има и такива които си нямат ни най малка представа какво е призванието да бъдеш треньор,камо ли голямата отговорност и себеотдаване да си треньор на националният отбор.

С уважение:Станислав Бахчеванов


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3,14К

    7 2 Отговор
    Плачещият женчо небеше ли оня Стъки с тъмното минало, защитникът на лъжеца от Банкя с фалшивите последователи в туитър?
  • 2 Тео

    3 0 Отговор
    Не ги е срам развалят кикбокса с някакви кавги, с тупаници и ритници се оправят кавгите
  • 3 2er235

    2 0 Отговор
    Не се карайте - бийте се! На ли сте кикбоксьори бе, който иска да се кара да ходи да става депутат!!!
  • 4 Пабло

    2 0 Отговор
    Не е Стъки.
  • 5 Гранд Мастър Иван Недялков

    1 0 Отговор
    Докато Спорта в България се ръководи от интересчийски и некадърници , задоволяващи собственното си его,които прогонват съвестните и кадърни трепери като Станислав Бахчеванов,Спорта ни ще буксува !
    Жалко България ще се прости с още един успешен тренар
  • 6 Джокера

    0 0 Отговор
    Бахч, кажи кога краде хонорарите на състезателите ти, недей рива тука като женичка и да разправяш кой става за треньор и кой не, направи три световни и теи европейски титли подред и оривай да спиш :)