6 Февруари, 2021 21:22 1 737 0

Ювентус се справи с Рома без никакви проблеми

  • ювентус-
  • рома-
  • 2:0-
  • серия а

Едва бяха изминали 13 минути от мача между двата тима и Юве поведе в резултата

Ювентус се справи с Рома без никакви проблеми - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Шампионът на Италия Ювентус записа много ценна победа в борбата си да се завърне на челото в Серия А, след като победи с 2:0 Рома в гвоздея на кръга от италианското Калчо. Вездесъщият Кристиано Роналдо реализира поредния си гол в кариерата, откривайки резултата в 13-ата, а Ибанес от Рома спомогна за втория гол на „бианконерите”, след като си вкара автогол 20 минути преди края на редовното време.

Успехът направи така, че Юве „прескочи” Рома в класирането и вече е трети с 42 точки, на пет зад лидера Интер, но Юве е и с мач по-малко. Рома, от своя страна, отиде четвърти и е с 40 пункта.

Едва бяха изминали 13 минути от мача между двата тима и Юве поведе в резултата. Алекс Сандро премина леко отляво край Кристанте, а бразилецът подаде в наказателното поле за Мората. Той върна към дъгата за Кристиано, който си спря топката с десния крак и с левия я прати в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Лопес - 1:0.

В 22-ата минута Кристиано получи пас отляво от Киеза и стреля диагонално с десния крак, но топката рикошира в напречната греда и тупна на половин метър пред голлинията на столичани. Отборът на "вълците" опита да натисне съперника си, но в първия половин час сериозни възможности за "джалоросите" пред вратата на Шчесни.

Четири преди края отново португалецът създаде работа на Лопес, който този път успя да парира изстрела на Роналдо. До края на първото полувреме не се случи нищо по-запомнящо се, а седемте корнера, които гостите изпълниха през първите 45 минути не им помогнаха с нищо.

Десетина минути след подновяването на играта през втората част Мората не беше далеч от гол за 2:0. Испанският нападател получи възможност да стреля от добра позиция, но опитът му не беше достатъчно точен. В 70-ата минута Юве стигна до втори гол. Уестън МакКени видя с прецизен пас зад отбраната Кулушевски. той върна успоредно за Кристиано Роналдо, но бранителят на Рома Ибанес побърза да си вкара автогол преди Роналдо да реализира своя втори в мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА