10 Февруари, 2021 19:59 2 517 2

Валентино Роси: 14 години без титла е ужасно дълъг период за легендарен отбор като Ferrari

  • роси-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • red bull-
  • формула 1-
  • moto gp

"Те трябва да се поучат от това, което направиха миналата година от отбора на Red Bull", смята легендата на Moto GP

Валентино Роси: 14 години без титла е ужасно дълъг период за легендарен отбор като Ferrari - 1
Снимка: БГНЕС

Във Формула 1 Валентино Роси от дете е фен на Ferrari и продължава да се вълнува от състоянието на най-обичания отбор по света. През 2006 година седемкратният световен шампион в клас Moto GP направи успешни тестове на пистата „Рекадо Тормо“ и постигна време с едва 0.7 секунди по-бавно от това на другия седемкратен световен шампион и пилот на Ferrari по това време – Михаел Шумахер. Тогава Валентино бе близо до подписване на договор с Ferrari, но в крайна сметка италианецът реши да продължи кариерата си на мотоциклетен пилот, която продължава и до днес на 42-годишна възраст.

"Ferrari трябва да се поучи от това, което направиха миналата година от отбора на Red Bull. Само те успяха да се доближат до Mercedes. В Скудерия спешно трябва да вдигнат нивото и да започнат да притискат Люис Хамилтън на пистата, иначе той или наследникът му ще продължат да печелят кой знае докога“, коментира Валентино Роси.

"14 години без титла е ужасно дълъг период за легендарен отбор като Ferrari, зад който стои не само цяла Италия, но и по-голямата част от феновете по света. Много харесвам Шарл Льоклер и вярвам, че той е бъдещ шампион. Дано скоро получи възможност да покаже пълния си потенциал“, завърши великият италианец.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    22 0 Отговор
    Велик пилот

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Аноним":

    Кой?