14 Февруари, 2021 15:40 1 000 0

Рома взе своето срещу Удинезе и излезе трети в Серия А

  • рома-
  • удинезе-
  • 3:0-
  • серия а

След допуснатата грешка в предишния кръг, столичани успяха без адекватна съпротива да се наложат над госта си

Рома взе своето срещу Удинезе и излезе трети в Серия А - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рома се върна на пътя на победите в италианското футболно първенство. След допуснатата грешка в предишния кръг, столичани успяха без адекватна съпротива да се наложат над госта си Удинезе.

В двубой от 22-ия кръг на Серия "А" римляните спечелиха с 3:0.

Точен на два пъти в тяхна полза беше Жордан Верету. В продължението на двубоя Педро оформи крайния резултат.

Беше отменен и още един гол за Рома, като се наложи разглеждане на ситуацията със системата ВАР и незачитането на попадението. Повторенията показаха, че по-скоро действително Мхитарян извърши нарушение в хода на атаката на тима и решението е коректно.

Иначе резултатът беше открит след само 5 минути игра, като Верету се оказа на точното място, в точния момент, давайки заслужен аванс на състава си в битката.

В 26-ата минута римляните получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар.

Зад топката отново бе Верету, който прати вратаря в противоположния ъгъл и се разписа за втори път, покачвайки на 2:0.

Един Джеко се появи в игра, но едва през второто полувреме. Напрежението между него и треньора Пауло Фонсека е все така налично и очевидно, като двамата дори не се поздравиха при влизането му в игра.

Още в първата акция с негово участие Рома можеше да стигне до нов гол, но този път вратарят на Удинезе се намеси решително.

Крайното 3:0 оформи Педро, вкарал топката в мрежата от средна дистанция в третата минута на даденото 5-минутно продължение.

Така Рома е под номер 3 в класирането, като има 43 точки - с една повече, но и мач в аванс пред четвъртия Ювентус.

Удинезе запазва 14-ата си позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА