Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 00:17 1 763 0

Реал Мадрид се доближава до върха в Ла Лига

  • реал мадрид-
  • валядолид-
  • класиране-
  • ла лига-
  • атлетико мадрид-
  • каземиро

Мадридчани надиграха Валядолид с минималното 1:0

Реал Мадрид се доближава до върха в Ла Лига - 1
Снимка: БГНЕС

Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 24-ия кръг на Ла Лига и съкрати разликата до 3 точки от актуалния лидер Атлетико (Мадрид), който обаче остава с мач по-малко. Единствения гол за "кралете" реализира Каземиро (65).

Домакините започнаха по-добре срещата и вратарят на гостите Тибо Куртоа трябваше да се намесва решаващо в 7-ата минута при удари на Ореяна и Янко. Минута по-късно белгийският страж направи ново спасяване, отразявайки удар на Алкарас.

В 11-ата минута Кике падна в наказателното поле на гостите, претендирайки за дузпа, но съдията Куадра подмина ситуацията. Мариано Диас се разписа пък в 23-ата минута за "белия балет", но попадението не бе зачетено заради засада. Осем минути по-късно той отново прати топката в мрежата на домакините, но и в този случай гол не бе регистриран заради засада.

Играчите на Зинедин Зидан имаха превъзходство до края на първата част и в 39-ата минута Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле, а Каземиро бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но неточно в аут.

Десетина минути след почивката Валядолид направи голям пропуск. Ферлан Менди се опита да комбинира с колега в отбраната, но сбърка и топката се озова на крака на Фабиан Ореяна, който от упор шутира, но Куртоа спаси.

В 65-ата минута Тони Кроос центрира от пряк свободен удар и Каземиро се разписа отблизо с глава във вратата на Жорди Масип. Валядолид се опита да отвърне на удара и в 75-ата минута Вайсман падна в наказателното поле на Реал след съприкосновение с играч на съперника, но съдията не посочи бялата точка. До края на се стигна до други попадения и "кралете" си тръгнаха с трите точки.

След четвъртата си поредна победа за първенство Реал събра 52 точки на втората позиция и е на 3 зад лидера Атлетико. Валядолид остава на предпоследно място с 21 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА