Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 09:57 1 369 5

Англия поиска домакинството на Европейското първенство

  • европейско първенство-
  • домакинство-
  • ваксинация-
  • англия-
  • организация

Англичаните смятат, че заради прогреса с ваксинацията срещу COVID-19 в страната, те ще могат да пускат зрители на всеки мач

Англия поиска домакинството на Европейското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Европейското първенство по футбол през това лято може да се проведе на територията на една държава. Британското правителство вече е направило първите крачки, за да получи организирането на шампионата или поне на по-голямата част от него.

Според в. „Таймс“, британският министър на културата Оливър Даудън е дал сигнал на УЕФА, че прогресът с ваксинацията срещу COVID-19 на Острова ще позволи на Обединеното кралство да проведе мачове пред фенове преди останалата част от Европа.

Авторитетното издание допълва, че британското правителство е дало съгласието си на територията на страната да се проведат повече мачове. Както е известно, платовете се Евро 2020 да се проведе на територията на 12 различни европейски градове.

Шампионатът трябва да се проведе от 11 юни до 11 юли, след като беше отложен с една година заради пандемията от коронавирус. УЕФА наскоро обяви, че не планира промяна на плановете си за провеждане на първенството на територията на целия континент.

Германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге преди месец разкри, че се обсъжда Евро 2020 да се изиграе на територията на една държава, тъй като така по-лесно ще бъдат наложени единни мерки за безопасност.

Окончателното решение за провеждането на Евро 2020 ще бъде взето през месец март. Всички 12 градове, които ще приемат мачове, са изразили готовност да домакинстват.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То ще е едно Първенство..

    9 1 Отговор
    Всички с противогази - казарма от нещастни новобранци,постоянни тестове,писиари,опашки като за бай Тошовите банани,мъка..
  • 2 един от многото

    13 0 Отговор
    И защо Европейското първенство да не се проведе в държавите от ЕС? Смятам , че държавите от ЕС , трябва да са с приоритет пред всички останали!
  • 3 Левтер

    5 0 Отговор
    Айде нема нужда.
  • 4 тия яко бутат масло

    3 2 Отговор
    ами като искат такива неща защо излизат от пробития съюз ??? щом са аут никво европейско на техен терен това лицемерие няма край бе
  • 5 viki

    1 0 Отговор
    Какво Европейско първенство в Британия - като са в пълен локдаун до 31 май??? Евро 2020 по футбол мъже/ отложено за 2021-ва е от 11 юни до 12 юли....Англия е в локдаун до 31 май.... Как ще стане при това положение