21 Февруари, 2021 10:55 2 564 1

Георги Глушков: Мачовете се печелят от войници!

  • глушков-
  • войници-
  • класиране-
  • европейско първенство-
  • баскетбол-
  • национален отбор-
  • българия

"Щастлив съм от класирането на ЕвроБаскет 2022, защото показахме чиста проба мъжество", заяви президентът на федерацията

Георги Глушков: Мачовете се печелят от войници! - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков помни много добре последното класиране на България на Европейско първенство. България е сред финалистите на ЕвроБаскет 2022 в Италия, Германия, Грузия и Чехия след епична битка с Латвия. „Лъвовете“ спечелиха и втория двубой с балтийците, този път след обрат и 66:65 като гост.

"Щастлив съм. Най-вече от това, че показахме чиста проба мъжество. Наистина мъжки мач изиграхме. Борехме се за всяка топка, всяка секунда. Важни са всички, важен е треньорът, важни са играчите. Но най-важното е да са като едно. Беше важно да покажем, на себе си преди всичко, че можем. Така, като видяхме сами, после показахме и на света. Вярвах от самото начало, че можем да се класираме. Особено, когато се стигна до това решаващ да е един мач. В един мач всичко е възможно. Показахме характер“, сподели прегракнал от радост единственият българин, играл в НБА.

"Искам да подчертая, че най-важен е отборът. Не е важен този, или онзи. Важен е отборът. Видяхте, те разчитаха на звездите си. Но звездите са за публиката. А мачовете се печелят от войници. Днес бяхме войници. Всички. Искам да благодаря на Дий Бост. Знам, че да играе за България го прави специален. Днес той се почувства специален“, завърши Глушков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Където е текло, пак ще тече!
    Гени, храна и рехабилитация, с тези предимства Българите отново ще сме първи!!!