Last news in Fakti

21 Февруари, 2021 19:29 1 242 2

Германия няма да уволни Льов дори и при провал на Европейското първенство

  • льов-
  • германия-
  • федерация-
  • провал-
  • европейско първенство-
  • цел-
  • национален отбор-
  • отпадане-
  • уволнение

Задачата пред отбора е класиране поне до полуфиналите на Евро 2020

Германия няма да уволни Льов дори и при провал на Европейското първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Германският футболен съюз не възнамерява да уволнява Йоахим Льов от поста старши треньор на националния отбор, дори ако германците бъдат елиминирани в груповата фаза на европейското първенство. Това заяви президентът на централата Фриц Келер за вестник "Welt am Sonntag".

"Разбира се, трябва да изчакаме до края на турнира и да видим какво ще се случи. Но Льов има договор до края на Мондиал 2022 и ние искаме да го изпълним", каза Келер.

Задачата пред отбора е класиране поне до полуфиналите на Евро 2020.

"Очаква ни интересно европейско първенство с Льов. Целта остава полуфинал. Това е много амбициозна цел, но трябва да си поставяме само най-високите цели", каза още шефът на германския футболен съюз.

През ноември миналата година Германия загуби от Испания с 0:6 в мач от груповата фаза на Лигата на нациите.

"Льов показа с реакцията си, че има мотивация да продължи да работи", добави Келер.

Европейското първенство по футбол ще се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 година в 12 града на Стария континент. Германският национален отбор ще играе срещу отборите на Франция, Португалия и Унгария в груповата фаза. Льов е старши треньор на Бундестима от 2006 година. Под негово ръководство отборът спечели Световното първенство през 2014-а и Купата на конфедерациите (2017), завоюва бронзови медали на Мондиал 2010 и има две бронзови отличие на Европейското първенство (2012, 2016).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕС изискване

    0 0 Отговор
    Редно е Европейската Комисия да се сезира отново . Голям процент руснаци извършвали своите физиологически нужди в нужници извън дома , и трябва да поръчат от Русия един външен нужник , та когато треньора на германците Льов си бърка в носа и хапва съдържанието , да не го прави пред целият стадион , камерите , и целият свят , а поне да се скрие в една такава външна тоалетна монтирана до треньорската скамейка.