Last news in Fakti

22 Февруари, 2021 17:56 1 266 1

Мерките срещу коронавируса пак ще ударят футболните тимове в Англия

  • висша лига-
  • карантина-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • отбори

Занапред вече целият отбор ще трябва да се изолира за 10 дни след прибирането си от пътуване в чужбина

Мерките срещу коронавируса пак ще ударят футболните тимове в Англия - 1

Очаква се по-късно днес да бъдат обявени мерки за разхлабване на карантината във Великобритания, но футболните хора няма да са щастливи. The Athletic разкрива, че правителството е взело решение за отмяна на преференциите, на които се радваха местните спортистите, които се завръщаха в страната. Занапред вече целият отбор ще трябва да се изолира за 10 дни след прибирането си от пътуване в чужбина. През този период играчите ще могат да тренират и да играят мачове, но нито футболистите, нито членовете на спортно-техническия щаб и персонала ще имат право да посещават домовете си. Карантината може да бъде вдигната за този, който даде отрицателен тест за коронавирус, но не по-рано от петия ден.

Досегашната практиката беше за всички спортисти да се прави изключение. Така например всеки футболен тим, който е гостувал за мач от Шампионската лига или Лига Европа, не беше подлаган на задължителна изолация при преминаването на границата на Обединеното кралство. Същото важеше и за отделни треньори или новопривлечени футболисти. По този начин например новият мениджър на Челси Томас Тухел директно си започна работа след пристигането от Германия.

През миналата седмица няколко мача от евротурнирите с участието на английски тимове се изиграха на неутрални стадиони, защото в много страни от Стария континент важи забрана за влизане на хора, пътуващи със самолет от Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Изперкал народ! Нали повечето футболисти го изкараха тоя вирус! Който не е - да се ваксинира 2 пъти и всичко ще е ОК... Или не.... От какъв зор е тоя натиск за "карантини", тестове, изолации и подобни безумия?