Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 10:57 1 362 0

Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • измама-
  • укриване на данъци

В информацията се посочва, че през 2016 година Реал Мадрид е подписал договор с фонд "Providence" за продажбата на търговски права, според който той трябва да изплати на клуба 500 милиона евро за 10 години, а 200 милиона евро трябва да бъдат платени до 2021 година

Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци - 1

Испанският футболен клуб Реал Мадрид е заподозрян в измама и опит за укриване на данъци, съобщава изданието "Info Libre", позовавайки се на информация на "Football Leaks".

В информацията се посочва, че през 2016 година Реал Мадрид е подписал договор с фонд "Providence" за продажбата на търговски права, според който той трябва да изплати на клуба 500 милиона евро за 10 години, а 200 милиона евро трябва да бъдат платени до 2021 година.

Испанският клуб е сключил сделка с дъщерно дружество на фонда със седалище в Люксембург, а първоначалният му капитал е бил 20 хиляди евро. Тази компания получава пари от две други компании, базирани на Каймановите острови, които от своя страна се финансират със средства от фонд "Providence". По този начин Реал възнамерявал да укрие данъци в Испания.

Посочва се още, че хората, отговарящи за финансовите операции в Реал Мадрид, по време на преговорите са предупредили за данъчните рискове и накърняване на репутацията, които клубът може да понесе заради тази сделка, но това не е било взето предвид от ръководството на клуба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА