Last news in Fakti

23 Февруари, 2021 13:24 4 699 9

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда

  • роман абрамович-
  • футбол-
  • яхта-
  • челси

Яхтата е с дължина от 140 метра и разполага с осем палуби и хеликоптерна площадка

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда - 1
Снимка: БГНЕС

Британските медии показаха първите снимки на новата суперяхта на Роман Абрамович. „Соларис“, който струва 430 милиона паунда, ще бъде нещо невиждано сред частните плавателни съдове.

Яхтата е с дължина от 140 метра и разполага с осем палуби и хеликоптерна площадка. Още не е завършена, но вече се намира на сухия док в Бремерхавен (Германия).

Това означава, че скоро се очаква да бъде пусната на вода. До момента луксозната лодка се строеше в специална сграда, която по размери е по-голяма от Бъкингамския дворец. Очаква се първите тестове на плавателния съд да бъдат през лятото.

Яхтата разполага с 48 каюти, в които може да бъдат настанени 38 пасажери и 60-членен екипаж. Плавателният съд ще има водоизместимост от 11 тона и ще разрива скорост от 18 възела (малко повече от 33 км/ч), която ще бъде осигурявана от два електродвигателя.

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда

Сред предлаганите удобства са плувен басейн, външен бар, джакузи и спа зона. Всичкият останал лукс, на който ще се радва 54-годишният руски богаташ са напълно секретни.

„Детайлите се пазят в тайна, но ще бъде нещо невиждано. Когато бъде пусната на вода по-късно през годината, „Соларис“ с лекота ще спечели наградата за яхта на годината“, твърди източник на в. „Сън“.

Това ще бъде втора яхта в колекцията на Абрамович. Преди повече от 10 години собственикът на Челси се сдоби с „Еклипс“ срещу 475 милиона паунда, която тогава беше най-голямата частна яхта в света.

Роман Абрамович с придобивка за 430 млн. паунда


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Весел пор

    26 10 Отговор
    Тиквун ще си купи по-голяма след изборите споко ;) ма нали сте балъци и си мълчите като ви праска
  • 2 Медуза

    17 2 Отговор
    Такава яхта...грехота ще е, ако няма на нея купони с разни манекенки, водопади от шампанско, бели петна от разни прахчета и по завивките, тавана, завесите. Не е зле човек да е милиардер,а?! :))
  • 3 сила

    18 4 Отговор
    СЕГА ДА ПОКАЖАТ КАК ЖИВЕЯТ ХОРАТА В РУСИЯ,АМА НЕ В МОСКВА И ПЕТЕРБУРГ А В ПРОВИНЦИЯТА....
  • 4 А бабушка Настя,

    11 7 Отговор
    която живее порутена колиба току под газопровода, подсигуряващ газ за Германия, има придобивка 3 кубика дърва до пролетта. Да е жив и здрав путин, че се е погрижил за охолния и достоен живот на баба Настя!
  • 5 Зевс

    10 3 Отговор
    11 тона... Като пишат, дали четат? Значи това чудо е по-леко от един камион? Дали не са 11000 тона?

    Коментиран от #8

  • 6 Даааааа

    6 4 Отговор
    Тюрмата е страната на неограничените възможности.1 милион живеят като Крезове.130 милиона аргатуват за горните.Затова там само революции и кланета.В едим момент като им писне и ще има пак повесили его на дерево.

    Коментиран от #7

  • 7 миш

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Даааааа":

    Ти,нещо имаш против ли?Гледай си държавата,а не мисли руснаците,не са ти седнали на масата.Има крава,пие млеко.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Денис

    1 0 Отговор
    за мужиците--кукиш