23 Февруари, 2021 20:01 1 671 1

Моуриньо: За щастие, не съм мениджърът, който бях

  • моуриньо-
  • характер-
  • спокойствие-
  • треньор-
  • опит-
  • тотнъм-
  • бейл-
  • уволнение

"Вероятно преди години не бих бил толкова спокоен, уверен и контролиращ емоции си", смята Специалния

Моуриньо: За щастие, не съм мениджърът, който бях - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо вярва, че е израснал като треньор и това му помага да се справя с негативните моменти в лондонския клуб. "Шпорите" изпаднаха в криза и са загубили пет от последните си шест мача в първенството.

Според португалеца той е по-спокоен и не приема нещата толкова емоционално. Въпреки това след загубата от Уест Хам в неделя Моуриньо тръгна да се защитава и заяви, че неговите методи на работа са най-добрите.

"За щастие, не съм мениджърът, който бях. Вероятно не бих бил толкова спокоен, уверен и контролиращ емоции си. Понякога през кариерата ми имах проблеми, които не бяха свързани с резултатите. Както знаете, аз не съм имал много лоши серии", заяви специалистът.

"Ежедневни проблеми са се случвали много пъти и преди реагирах много по-емоционално. Например, напуснах Челси като шампион. Вероятно възрастта и опитът те карат да осъзнаеш, че си по-добре подготвен да се справяш с негативни моменти. Спокоен съм и контролирам емоциите си. В основата си не съм се променил. Ако загубя мач, разбира се, не съм щастлив, но опитът помага. Вярвам, че ще се подобрим и ще остана в историята на Тотнъм с добро, не с лошо", допълни той.

"Кой треньор в края на кариерата си може да каже, че всичко е било розово, а никога малко сиво, облачно и дори мрачно? Дали това ме прави щастлив? Не. Дали ме депресира? Не. Това е предизвикателство. Позитивно съм настроен. Ставам сутрин с желание за работа", каза още Моуриньо.

Утре Тотнъм се изправя срещу Волфсбергер в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа, след като спечели първата среща с 4:1. Португалецът обясни, че ще пусне силен състав, тъй като отборът има нужда от победа. Той допълни, че има желание да разчита на Гарет Бейл:"Бих се радвал да го пусна. Той се подобрява, но не е готов за 90 минути. Няма какво да доказва пред мен. Гарет играе минутите, които усеща, че може".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими

    1 1 Отговор
    Познавам моу много добре защото съм гледала 70 процента от всички негови мачове във реал и челси и ман.юнайтед и сега в тотнъм. Той е откровен но чак да има малко биволско спокойствие малко ме съмнява. Когато има загуба целия почервенява от яд и светкавично се насочва към тунела. Вярно не хвърля бутилки както правеше преди но злобата се изписва по лицето му. Аз съм му фен обаче не ми харесва това че за загубите обвинява футболистите. А той е треньора който определя състава и постройката. Той поддържа философията че когато критикува даден играч за слаба игра това го прави с цел играчът да подобри слабото си представяне. Обаче не всички играчи са еднакви и мислят като него и някои се стресират от критиките. Това не ми харесва в него. Въпреки това аз го подкрепям и желая да вземе трофей с тотнъм. А той го може защото е хитра лисица.