Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 09:51 1 426 8

Случаят с допинга е много загадъчен, казва шефът на федерацията по плуване

  • георги аврамчев-
  • плуване-
  • българската федерация по плувни спортове-
  • допинг

„Всички състезатели знаят какви медикаменти взимат

Случаят с допинга е много загадъчен, казва шефът на федерацията по плуване - 1
Снимка: bgswim

"Вярвам и винаги съм вярвал на тези момчета. Случаят е много странен и загадъчен. Няма реално и логично обяснение. Ще проведем необходимото разследване. Призовавам всички компетентни органи да се включат. От моя страна ще има пълно съдействие. Аз съм човекът, който има най-голямо желание истината да излезе наяве и виновният или виновните да бъдат наказани”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по НОВА Георги Аврамчев, председател на УС на Българската федерация по плувни спортове. По думите му е възможно, но е малко вероятно, друг състезател или някой от персонала умишлено да сложи допинг в чашите на националите ни.

„Всички състезатели знаят какви медикаменти взимат. Те се приготвят от доктор. Работим с конкретния лекар от 3 години и му вярвам. Когато се взимат проби, се дава протокол, като всеки собственоръчно описва какво пие. Някои от тях са приемали по 36 хапчета, но не от различни видове. Просто ако трябва да се вземе 8 милиграма, а едното хапче е 1 милиграм, то се взимат 8”, поясни Аврамчев.

И допълни, че пробите са изпратени за изследване във Виена. „Ако един път не се явиш на допинг, получаваш жълт картон. Ако това се случи втори път – получаваш автоматично наказание, без да са те изследвали. Никога не сме давали забранени вещества, за да се притесняваме, че нещо може да се случи”, заключи Георги Аврамчев.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😡😡😡😡😡

    7 0 Отговор
    смИшник* всички знаят, че спортистите не знаят какво им дават! Или взимат или са аут ! Било е и е така !
  • 2 Абаджията

    5 0 Отговор
    Ама изключително загадъчен е, пак сте им дали най-стария стероид дето го знае цял свят
  • 3 😡😡😡😡😡

    8 0 Отговор
    Спорта е за лична употреба ! Дори на окръжни първенства освен мляко и пържоли трябваше да взимаме химия! Някой спряхме, други продължиха ! А как мислите велосипедистите се възстановяват след 250км етап и на другия ден са пак на старт, с шоколадче ли ⁉️
  • 4 ъперкът

    3 2 Отговор
    Червени боктлуци, ГЕРБ е забъркал витамините и им ги е дал. Как не се сетихте ? Едно време при щангистите имаше един - викаха му "химика". Та той забъркваше по една кофа хапчета, докато не го хванаха. Тия сега всичките са невинни. Почти като руснаците. Там фармацевтичните им фирми правеха уж "неоткриваеми " анаболи по правителствена поръчка. За това ги одрусаха тяка яко.

    Коментиран от #7

  • 5 Ganiu tzarvula

    2 0 Отговор
    ганчо неkaдърнuй!Вce някой друг му винoвeн.Вce някой друг му напълнuл гащите
  • 6 Наш човек

    6 0 Отговор
    г-н Аврамчев почти съм сигурен че Вие проваляте бъдещето на тези момчета. Знаете какво трябва да направите- Оставка. И не се опитвайте да хвърляте вина върху плувците. Вчера в интервю споменахте че сте имали информация кога са приели допинга.
  • 7 БАЙ Х@Й ‼

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ъперкът":

    "Химика" го набараха, когато Наум Шаламанов избяга в Турция! Тогава им каза каквото знае ! Руснаците ги отстреляха по политически причини! А на янките им издействат разрешителни ! Нали не мислиш, че един асматик ще бие на цял свят плувците и ще вземе шест златни олимпийски медала!
  • 8 Паметлив

    1 0 Отговор
    Навремето хванаха спринтьора Бен Джонсън от Канада със "Станозолол",отнеха му златния медал и световния рекорд на 100 метра!!!