Last news in Fakti

24 Февруари, 2021 17:31 2 543 3

Флавио Бриаторе: Ще затворя Фернандо Алонсо в гаража си, ако той продължи да кара колело

  • бриаторе-
  • renault-
  • формула 1-
  • катастрофа-
  • колело-
  • заплаха-
  • заключване-
  • алонсо

"На професионалните спортисти трябва да им е забранено да тренират с велосипеди по улиците", смята Бриаторе

Флавио Бриаторе: Ще затворя Фернандо Алонсо в гаража си, ако той продължи да кара колело - 1
Снимка: БГНЕС

Флавио Бриаторе, може би най-ексцентричният и противоречив ръководител в историята на Формула 1, заплаши един от най-добрите си приятели Фернандо Алонсо. Дон Флавио, който беше агент и шеф на Фернандо в отбора на Renault от 2005 до 2009 година, където заедно спечелиха две световни титли, го предупреди, че ако продължи да тренира с велосипед по улиците, ще го заключи в гаража си и ще го пуска само за състезанията от започващия на 28 март сезон 2021 във Формула 1.

Преди две седмици Алонсо бе блъснат от кола, докато тренира с велосипед близо до дома си в Лугано, Швейцария. Вследствие от падането испанецът получи фрактура на горната челюст и спешно му бе направена операция. Той остана четири дни в болница, като след това бе изписан и се възстановява, за да е готов за началото на предсезонните тестове следващия месец. Откриването на сезона е в Бахрейн, когато Фернандо трябва да направи официалното си завръщане във Формула 1 след две години отсъствие.

"Чувам се всеки ден с Фернандо и всеки ден му повтарям, че тренировките с велосипед по пътищата са много опасни. Дори съм го заплашил, че ако го хвана отново да тренира с колелото, ще го завлека и заключа в моя гараж. Но не колелото, а него и ще го пускам да ходи само на състезанията от новия шампионат и после обратно при мен“, закани се Бриаторе.

„Фернандо се възстановява много добре. Вече говори, но в началото не можеше заради операцията и компресите с лед. Два от зъбите му бяха счупени, както и част от горната челюст. Фрактурата не е лека и аз му казах, че е голям късметлия. При такива удари в главата от кола може да се стигне и до фатален край. Господ го е пазил в този момент.“

„Всички помним какво се случи с Ники Хейдън, Марк Уебър също пострада със счупен крак преди години, а аз продължавам да се моля за Алекс Занарди. Всички те попаднаха в подобни инциденти и за мен на професионалните спортисти трябва да е забранено да тренират с велосипеди по пътищата. Всеки има своята съдба и преди две седмици Алонсо бе спасен. Той е много добре подготвен физически и е по-амбициран да се завърне във Формула 1 от всякога. Ще видите на какво е способен още в началото на предсезонните тестове“, завърши италианецът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩО БЕ ПУСНИ ГО ДА

    2 1 Отговор
    КАРА КОЛЕЛО ПО ВЕЛО. АЛЕЯТА ПО УЛ.„РАКОВСКИ”😠😠😠😬😬😬В СОФИЯ 😬😬😬
  • 2 Рошко

    0 1 Отговор
    Тоз и той си повярвал че ще победи съдбата
  • 3 бравос

    0 0 Отговор
    хахахаха...машина е дедо Флавио...