24 Февруари, 2021 23:54 1 534 0

Манчестър Сити не срещна особени затрудения срещу Борусия Мьонхенгладбах

  • манчестър сити-
  • силва-
  • жесуз-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • шампионска лига

"Гражданите" спечелиха с 2:0 и си осигуриха комфортен аванс преди реванша

Манчестър Сити не срещна особени затрудения срещу Борусия Мьонхенгладбах - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити победи Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 като гост в първи мач от осминафиналната фаза на Шампионска лига. Попаденията за "гражданите" реализираха Бернардо Силва и Габриел Жесус във всяко едно от двете полувремена. По този начин "гражданите" записаха 19-та си поредна победа във всички турнири и взе комфортна преднина преди реванша, който е насрочен за 16 март на стадион "Етихад".

В първите минути на срещата Сити опита да наложи своя стил на игра, като разчиташе на множество подавания. Това донесе успех на "гражданите", като Фил Фолдън се озова на добра стрелкова позиция, но ударът му бе уловен от Ян Зомер.

Малко по-късно гостите създадоха поредно опасно положение пред вратата на Борусия. Рахийм Стърлинг бе изведен по диагонала сам срещу вратаря, но в последния момент топката му бе избита от бранител на германците.

Гладбах отговори с бърза атака на Щефан Лайнер, който опита да намери Аласан Плеа в наказателното поле на гостите, но подаването му бе пресечено от защитник на Сити.

В 27-ата минута футболистите на Манчестър Сити имаха претенции за дузпа, след като Стърлинг падна в наказателното поле, но съдията Артур Диас прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

Само 120 секунди по-късно гостите поведоха. Жоао Кансело центрира отлично в наказателното поле, където Бернардо Силва с глава направи Ян Зомер безпомощен.

В 40-ата минута Манчестър Сити бе близо до втори гол. Жоао Кансело се озова на отлична позиция централно срещу вратата, но ударът му от границата на наказателното поле мина над напречната греда.

В началото на второто полувреме "гражданите" бяха много близо до втори гол. Габриел Жезус бе изведен отлично в наказателното поле, като бразилецът опита да стреля, но защитник на Борусия се намеси авторитетно и с шпагат изби.

Борусия можеше да стигне до изравнителен гол в 63-ата минута. Денис Закария центрира в наказателното поле на Сити, като Аласан Плеа опита удар с пета от въздуха, който обаче мина на сантиметри покрай дясната греда на Едерсон.

Малко по-късно обаче гостите вкараха втори гол. Жоао Кансело центрира в наказателното поле, където Бернардо Силва свали топката с глава към Габриел Жезус, който изпревари персоналния си пазач и от близко разстояние прати топката в мрежата на Ян Зомер.

В следващите минути двата тима намалиха оборотите и рядко поглеждаха към вратата на съперника. В 83-ата Риад Марез бе изведен добре срещу Ян Зомер, но крилото стреля много слабо и не успя да затрудни стража на германците.

В ответната атака играчите на Борусия Мьонхенгладбах имаха сериозни претенции за дузпа. Йонас Хофман нахлу в наказателното поле и бе повален от Жоао Кансело. Съдията Артур Диас обаче реши, че наказателен удар няма и даде сигнал играта да продължи.

В последната секунда на срещата Борусия можеше да върне един гол. След грешка в защита топката се озова в краката на Ханес Волф, който излезе очи в очи с Едерсон, но не успя да го преодолее.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА