Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 14:01 1 411 1

Барчовски: Получих много обиди от анонимници, които не могат да ми кажат нещата в лицето

  • баскетбол-
  • класиране-
  • обиди-
  • успех-
  • квалификации-
  • европейско първенство-
  • барчовски-
  • българия

"Само успеха може да затвори устите на хората", заяви селекционерът на националния ни тим по баскетбол

Барчовски: Получих много обиди от анонимници, които не могат да ми кажат нещата в лицето - 1
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по баскетбол Росен Барчовски даде пресконференция след класирането на "лъвовете" на ЕвроБаскет 2022. Както е известно, националите постигнаха успех над Латвия с 66:65 в събота и по този начин за първи път от 10 години насам си спечелиха място сред елита на европейския баскетбол. Ето какво каза Барчовски пред медиите:

"Аз съм много доволен след този мач с Латвия. Не си спомням толкова да съм бил щастлив от някоя среща. Винаги съм ходил в националния отбор с удоволствие, този път обаче беше по-голямо, защото в този състав имах възможност да работя със страшно трудолюбиви и всеотдайни хора без претенции, които се подчиняват на треньора. Работата на един треньор тогава става лесна. Бил съм в други отбори с трудни характери и тогава ролята на треньора не може да се види. Тук това се случи и заради това и Господ ни помогна, но имахме и шанс разбира се.

Една точка, това е половин кош, не цял", каза Барчовски за едноточковата победа над Латвия. "Можеше да бъде в обратната посока и тогава настроението щеше да бъде на 180 градуса. Аз съм същия треньор и с тази точка, а те също са си същите играчи. Сега сме страхотни, но щеше да бъде тежко. Много ни е труден спортът. Тук специално една точица може да те качи на небето или да те свали на земята. Призивът ми е малко да се гледа по-трезво, защото една точка не променя моя 30-годишен труд като треньор, нито тяхната 10-15 годишна кариера. В случая имахме шанс, другият път може и да нямаме. Нека не очерняме труда на хората.

Отбелязвам, че този път имаше голям негативизъм и много обиди. Обиди от анонимници, обиди от хора, които не могат да застанат с лицето си и да ми кажат в очите това и това. Имаше някакви безпочвени критики в нашата общественост. Само успеха може да затвори устите на хората.

Аз мисля, че трябва да направим всичко възможно това лято да направим подготовка и да изиграем няколко контролни срещи. Трябва да видим някои момчета в по-спокойна атмосфера.

Ние в тази квалификация изиграхме само един слаб мач - срещу Босна. Мачът тръгна лошо тогава и аз завъртях целия състав. Това носи самочувствие. Второто нещо е, че идват много талантливи млади момчета, като най-важното е, че са високи. Това са момчета на 18-19 години. Отдавна не сме имали толкова високи баскетболисти. Това дава надежда.

Имал съм различен вид поведение относно какво чувам и какво искам да чувам. Единият е да не чета нищо, но този път си казах, че ще чета и най-гадните неща. Знаех, че това ще ме амбицира. Прочетох какъв съм и го използвах това нещо. Не е приятно, но дава хъс, злоба и мотивация", заяви Росен Барчовски.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Френд

    0 1 Отговор
    Браво на Росен ! Не само заради тази победа, а за цялостният му образ и многото труд !