Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 16:03 3 183 7

БФС с революционни промени във футбола!

  • бфс-
  • футбол-
  • чужденци-
  • футболисти-
  • изпълнителното бюро

Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20

БФС с революционни промени във футбола! - 1
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Изпълнителното бюро на БФС прие предложение за промени в Наредбата за първенствата и турнирите за сезон 2021/2022, информираха от футболната централа на сайта си.

Сред най-съществените корекции са редуцирането на общата бройка картотекирани футболисти без изискване за тренираност от 25 на 20. Що се отнася до картотекираните играчи от страни извън ЕС в efbet Лига, вместо досегашните рестрикции за участие на трима подобни състезатели във футболните срещи, от следващия сезон всички пет футболисти от страни извън ЕС ще могат да участват едновременно.

Клубовете от елита могат да картотекират неограничен брой футболисти, родени след 1 януари 2000 г. с изиграни най-малко два пълни последователни сезона от сезона на навършване на 16 г. във футболния клуб.

При участие на такива състезатели за не по-малко от 45 минути в среща от efbet Лига, БФС заплаща на съответния клуб сума в размер на 250 лв. на човек за до двама състезатели в двубоя.

"Решенията на Изпълнителното бюро ще бъдат предложени за гласуване на следващото заседание на Изпълнителния комитет на БФС през март", добавиха от БФС на сайта си.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    17 0 Отговор
    И къде е революцията 🤔
  • 2 Луди за вързване

    24 0 Отговор
    Тез наистина са полудели! Очаквахме решения, които да стимулират налагането на наши състезатели, а решенията са точно за обратното. Тези със шутове трябва да се изхвърлят - правят всичко, за да угодят на Гела, мръсниците!
  • 3 Name

    23 0 Отговор
    Решение в услуга на Гелосания и неговите бразилци. Е затова няма да има успешен национален отбор.

    Коментиран от #5

  • 4 Революция,звукове като след боб..

    10 0 Отговор
    Гела търси изход,после пак ще се гелосва..
  • 5 Левски 1914

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Name":

    Вярно е че угаждат на Гела ама и на Литекс – цска – Етрополе накратко Фк Франкенщайн.
  • 6 Той е човека

    7 0 Отговор
    Да идва Порточанов единствения знаещ и можещ да оправи футбола в България Басма не цепи на никого
  • 7 питам

    10 0 Отговор
    Трябва ли въобще да съществува футболно първенство в България където играят цели отбори от трета конгоанска срещу шеста бразилска лига?