25 Февруари, 2021 20:27 1 706 10

Шефът на плуването към уличените с допинг: Ако сме ви давали нещо забранено, щяхме да ви скрием!

  • допинг-
  • плуване-
  • здравко баблаков-
  • светлозар николов-
  • благой панайотов-
  • георги аврамчев-
  • федерация

Говорим си неща едно към едно. Така ли е? Ти поне си вътре в отбора и знаеш.", казва Аврамчев в записа от срещата

Шефът на плуването към уличените с допинг:  Ако сме ви давали нещо забранено, щяхме да ви скрием! - 1
Снимка: БГНЕС

Скандални разкрития във връзка със скандала с допинга в плуването. Днес се проведе среща между тримата уличени в употреба на забранени вещества плувци - Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, техните родители и ръководството на федерацията, треньорския и медицинския щаб, съобщава БТВ.

Излезе запис на срещата, а на нея президентът на централата Георги Аврамчев убеждава спортистите, че ако е знаел, че има опасност да дадат положителни проби, е щял да ги скрие от допинг проверката.

"Ти мислиш ли, че ако ние сме давали - имам предвид допинг, нещо - ще ви пуснеме на проби? Че тогава можем да ви скрием! Говорим си неща едно към едно. Така ли е? Ти поне си вътре в отбора и знаеш.", казва Аврамчев в записа от срещата.

Ето как Георги Аврамчев разясни какво има предвид: "Това, което е записано, може да е моят глас, може и да не е. Не знам къде е записан."

"Не съм казвал такива неща и не мога да го скрия. Както виждате, не съм го скрил, защото се е явил на допинг проба. Не аз определям кой да се явява на допинг проба.", добави Аврамчев.

Член 6, точка 9 от Наредбата за антидопинговата дейност гласи, че нарушение на правилата е: "Съдействие, подстрекаване, подпомагане, подбуждане, прикриване и всеки друг вид умишлено съучастие или опит за съучастие от спортист и друго лице.

"По наредба федерацията не знае кога ще се проведе тестването и кои състезатели ще бъдат тествани. Има лишаване от права, ако дадено длъжностно лице от федерацията е участвало в такова прикриване на състезател, има наказание за съответното длъжностно лице. И то отговорността е лична. Юридическото лице, министърът на спорта може да отнеме лиценза на федерацията.", коментира д-р Виолета Заркова - изпълнителен директор на Антидопинговия център.

Утре федерацията по плуване се очаква да даде пресконференция в 11 часа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман вече

    2 1 Отговор
    И плувците се зобят и карат,локдаун на спорта ли трябва?!
  • 2 Иван Грозни

    7 0 Отговор
    Много интересно твърдение за скриването. Това да не са еврото от шкафчето, че да го затвориш.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Спортист

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Правилно си разбрал - крие се с пари в плик!
  • 4 Допинг- ченге

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Иван Грозни":

    Къде ще ги " скриеш" бе нещастнико Аврамчев?? В миша дупка ли?? Ама никой няма да ги търси!! ДИРЕКТНО- за 4 години - АУТ!!

    Коментиран от #8

  • 5 Ицо

    5 0 Отговор
    Аз не мога да си представя, че нормално мислещ спортист ще се назоби с този анабол. Според мен са умишлено прееб@ни. Нещо в цялата тази история намирисва.

    Коментиран от #10

  • 6 Допинг комисията

    1 0 Отговор
    При неявяване за допинг контрол- АУТ за 4 / четири/ години!! Ясно??

    Коментиран от #7

  • 7 Начини за покриване

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Допинг комисията":

    Бол ! Първи вариянт е изобщо да не им правят тест на републиканските. Втори вариянт е по време на теста да няма допинг ченге по време на оринирането. Трети вариянт ( най-често прилаган в бг) от бг лаборатория да не изпратят оригиналното съдържание на пробата. За който не знае, шишенцата в които се пикае могат да бъдат разпечатвани без нарушаване на етикета. В една деуга федерация пък нарочно си цакат състезателите. Там е война на клубно ниво. Не е важно дали бг ще има олимпийци , важно е да е от определенния клуб.
  • 8 Ченгенце

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Допинг- ченге":

    Имаш право на две неявявания

    Коментиран от #9

  • 9 Допинг комисията

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ченгенце":

    По кой закон или Наредба бе тикво?? Ха ха ха ха!! Хи хи хи хи!!
  • 10 АНОНИМЕН

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ицо":

    Отворковците пишат, че станозолол се дава на щангисти и спринтьори, не и на плувци и маратонци! Който знае повече - да пише! Аз знам, че рибата се усмърдява първо от главата! А тия момчета дето нямат и 20 години са на рибата на опашката накрая!