25 Февруари, 2021 21:55 1 693 0

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • бенфика-
  • футбол-
  • лига европа

Пиер-Емерик Обамеянг реализира скъпоценното попадение след асистенция на Букайо Сака в 87-ата минута

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС


С победен гол за 3:2 в 87-ата минута Арсенал елиминира Бенфика и се класира за 1/8-финалите в Лига Европа. Първата среща беше завършила 1:1. Пиер-Емерик Обамеянг реализира скъпоценното попадение след асистенция на Букайо Сака.

Футболистите се хвърлиха в здрави единоборства от самото начало и още в 4-ата минута беше показан първият жълт картон - на Адел Таарабт. Мароканецът влезе много остро в крака на Габриел и имаше късмет, че не беше изгонен.

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Играта беше равностойна, без обаче да се стига до чисто положение. Арсенал обаче успя да поведе в резултата при първата си опасност. В 21-вата минута Букайо Сака изведе зад защитата Обамеянг, който беше на една линия с бранител на съперника. Габонецът хладнокръвно копна топката покрай вратаря Елтон Лейте - 1:0.

Чак в 34-ата минута Бенфика показа нещо смислено в предни позиции, като тогава Ян Вертонген надскочи всички при центриране от фал, но не уцели вратата с глава.

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Орлите" все пак успяха да изравнят още преди почивката. В 43-ата минута Диго Гонсалвеш изпълни по перфектен начин пряк-свободен удар и Бернд Лено не успя да стори нищо - 1:1.

Втората част започна с попадение на Обамеянг, което обаче правилно не беше зачетено заради засада.

В 57-ата минута треньорът на Бенфика Жорже Жезуш направи тройна смяна.

Само четири минути по-късно тимът от Лисабон поведе в резултата. Балонна топка, изритана от вратаря, беше преценена лошо от халфа на Арсенал Дани Себайос, който се опита с глава да върне към Лено. Рафа Силва обаче стигна пръв до кълбото и с лекота вкара за 2:1.

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Веднага след това Себайос беше заменен от Томас Партей. Появилият се също в този епизод Вилиан направи ударно включване, след като в 67-ата подаде към Тиърни, който с левачката реализира за 2:2.

Дарвин Нунес стреля опасно към вратата на Арсенал в 73-ата минута. След още три минути символичните гости пропуснаха в ситуация двама срещу един защитник и вратаря.

Арсенал елиминира Бенфика и е на 1/8-финал в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

За последния около четвърт час Артета предприе риск, вкарвайки Лаказет за сметка на защитник - Белерин.

Офанзивният подход на мениджъра даде резултат в 87-ата, когато Сака пак намери Оба-Оба и той с глава простреля Лейте за 3:2.

Съставите:
АРСЕНАЛ: Лено, Белерин, Луис, Габриел, Тиърни, Джака, Себайос, Сака, Йодегор, Смит Роу, Обамеянг

БЕНФИКА: Лейте, Вертонген, Отаменди, Верисимо, Гонсалвеш, Таарабт, Вайгъл, Силва, Грималдо, Пици, Сеферович


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА