26 Февруари, 2021 09:57 2 086 0

Везенков и Олимпиакос с драматична загуба от ЦСКА Москва

  • везенков-
  • олимпиакос-
  • цска москва-
  • евролига-
  • баскетбол-
  • обрат

Гръцкият тим се върна в мача, след като губеше с 25 точки, но московчани успяха да спечелят със 75:74

Везенков и Олимпиакос с драматична загуба от ЦСКА Москва - 1
Снимка: БГНЕС

Баскетболният отбор на Олимпиакос направи изключително завръщане от 25 точки пасив, което обаче не стигна за успех над действащия шампион в Евролигата ЦСКА (Москва). В луд мач, в който и двата тима показаха и доброто, и лошото си лице, московците наложиха волята си в самия край със 75:74 (24:12, 20:14, 15:23, 16:25) след ключови наказателни изстрели на звездата Майк Джеймс. Двубоят бе част от 26-ия кръг на най-силния клубен европейски турнир и се проведе в "Двореца на мира и приятелството" в Пирея.

С победата, колкото и мъчителна да бе тя, момчетата на старши треньора Димитрис Итудис спират серията си от три последователни поражения в Евролигата. ЦСКА заема втората позиция в турнира на богатите с актив от 17 победи и 8 загуби. Вдъхновеният в днешната битка отбор на Олимпиакос пък вече е на ръба на пропастта и рискува да отпадне от борбата за място в плейофите на Евролигата. "Червено-белите" допуснаха шеста поредна грешна стъпка и в момента са на 13-ото място с актив от 11 успеха и 15 загуби.

Българският национал Александър Везенков изигра поредния си силен мач с отбора на гръцкия гранд. Крилото завърши срещата като втори по резултатност със своите 14 точки, към които добави и 7 борби, 1 асистенция и 1 чадър. При стрелбата си Везенков бе 1/3 за две точки, 3/8 от тройката и 3/3 от наказателната линия. Всичко това за 34 минути игрово време, оформяйки коефициент на полезно действие от 18. Трябва да се отбележи, че българинът неведнъж трябваше да пази звездата на гостите Майк Джеймс на персонална защита, успявайки да разколебае американеца и да го накара да направи няколко грешки в офанзивен план.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА