Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 13:30 1 503 2

Формула 1 иска да добави състезание в Африка към календара си

  • африка-
  • гран при-
  • състезание-
  • добавяне-
  • календар-
  • формула 1-
  • хамилтън

Континентът не е приемал старт във Формула 1 от Гран При на Южна Африка в Киалами през 1993 година

Формула 1 иска да добави състезание в Африка към календара си - 1
Снимка: БГНЕС

Формула 1 трябва да добави в календара състезание на територията на Африка, заяви глобалният директор по промотирането на надпревари в автомобилния спорт Кло Таргет-Адамс. Континентът не е приемал старт във Формула 1 от Гран При на Южна Африка в Киалами през 1993 година. Мароко също е домакинствал на кръг от световния шампионат в Казабланка през 1958 година.

Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън, единственият тъмнокож пилот във Формула 1, още миналата година изрази мнение, че е важно за спорта да има състезание в Африка.

"Напълно съм съгласен с Люис Хамилтън. Нямаме състезания в Африка и това е грешка. Много искаме да добавим старт в календара на територията на Африка. Това е приоритет", коментира Таргет-Адамс.

"Обсъждаме различни опции от няколко години и се надявам скоро да имаме решение и да добавим състезания там в близко бъдеще", завърши Таргет-Адамс.

Новият изпълнителен директор на Формула 1 Стефано Доменикали заяви миналия месец, че има интерес от северна и южна Африка за организиране на Гран При надпревара. Таргет-Адамс очаква Саудитска Арабия, която ще дебютира тази година със старт в Джеда, да остане в календара поне десетилетие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в България

    0 3 Отговор
    Кога
  • 2 Знайко

    2 0 Отговор
    По-скоро би трябвало да сложат таван на заплатите. И да изгонят такива "абонирани" за победите като Хамилтън и пенсионера Шумахер.