Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 20:00 4 118 3

Норвегия бойкотира Мондиал 2022 заради стотици жертви на работници за изграждането на стадионите в Катар?

  • мондиал 2022-
  • катар-
  • футбол-
  • загинали-
  • работници-
  • норвегия

В декларацията си норвежкият клуб изразява разочарованието си от броя на загиналите и приканва към връщане към първоначалните устои на футболната игра

Норвегия бойкотира Мондиал 2022 заради стотици жертви на работници за изграждането на стадионите в Катар? - 1
Снимка: БГНЕС

Норвежкият футболен клуб Тромсьо излезе с декларация по повод поредните информации за стотици жертви на работници по време на изграждането на стадионите за Световното първенство в Катар през 2022-а година.

В декларацията си норвежкият клуб изразява разочарованието си от броя на загиналите и приканва към връщане към първоначалните устои на футболната игра, които според тях биват безпомощадно потъпквани в арабската страна.

В края на писмото си Тромсьо заявява, че ще проведе разговори с норвежката футболна асоциация, за да проведе преговори, с които да убеди страната да бойкотира участие на форума, дори ако съставът се класира.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрутро

    10 1 Отговор
    МКП от години провежда кампания за същото, със същите аргументи. За страежа на стадионите са умрели повече азиатски работници(то катарски няма), отколкото футболисти ще играят на тези гробища. Дори лансира идеята да се отнеме първенството, ама пусти лалугери с пачки в ушите от ФИФА - не чуват.
  • 2 Някой да е

    3 11 Отговор
    бойкотирал Норвегия заради оня, дето изпотрепа 30-40 души просто така? Това скандинавците са си изчанчени, ако някой може, да преведе на норвежки тази думичка...
  • 3 Патоанатом

    10 2 Отговор
    Това е истината за силата на изтока Индия Пакистан Китай Фундамента е стотици трупове на човекоподобни бедняци който нямат друг избор.И това е цената за евтините стоки от тези страни .Купуваш си нещо от там но не дей да ревеш че мирише на мърша