Last news in Fakti

26 Февруари, 2021 19:28 2 307 2

Етър стигна до точка срещу Локо в Пловдив с 10 души (ВИДЕО)

  • етър-
  • футбол-
  • локомотив пловдив-
  • efbet лига

Двата тима завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Лаута"

Етър стигна до точка срещу Локо в Пловдив с 10 души (ВИДЕО) - 1

Борещият се за спасение тим на Етър Велико Търново успя да вземе ценна точка при гостуването си на Локо Пд. Двата тима завършиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Лаута".

Георги Минчев откри резултата в 42-ата минута, но Пламен Крачунов наказа безобразна грешка след центриране от фаул в отбраната на пловдивчани и изравни резултата в 71-ата минута. Десетина по-късно Здравко Илиев от Етър остави „болярите” с десет човека, след като влезе в словесен сблъсък с рефера Димо Димов, който го изгони директно.

Вратарят на домакините Мартин Луков опита да улови топката в наказателното си поле, която бе атакува и от Меси Мезу от Етър. Луков успя, но при приземяването десният му крак поддаде много лошо, заради което бе принудително заменен след десет минути игра от Илко Пиргов.

В 22-ата Парвиз Умарбаев центрира от свободен удар в наказателното поле за Алмейда, но Пламен Крачунов от Етър се намеси страхотно и изчисти в корнер.

Две по-късно дойде първият критичен момент за "болярите" при визитата в Пловдив. Бирсент Карагарен разигра вдясно с Парвиз Умарбаев, за да може първият да центрира по земя към Димитър Илиев. Капитанът на "черно-белите" си спря топката и шутира с десния крак, но топката се отби в левия страничен стълб на вратата, пазена от Христо Иванов. В 32-ата Симеон Мечев достави топката с центриране в наказателното поле на пловдивчани, а Преслав Боруков игра с глава между двама бранители на домакините, но ударът му премина край вратата на Луков. Миг по-рано пък Карагарен блокира удар именно на Симеон Мечев, който бе в очертанията на вратата на Илко Пиргов.

Три преди края на първата част Локомотив Пловдив поведе в резултата. Бирсент Карагарен центрира топката в наказателното поле на Етър за Георги Минчев. Нападателят на "смърфовете" отскочи и отправи много силен удар с глава. Христо Иванов тръгна да хваща топката, но се подхлъзна и тя влетя във вратата му - 1:0.


Огромна възможност за домакините дойде в първата минута на добавеното време. Бирсент Карагарен надигра вдясно Алдаир и центрира остро в наказателното поле пред Христо Иванов. Момчил Цветанов бе оставен напълно непокрит и стреля от втора позиция с десния крак, ала ударът му не беше точен и отлетя аут.

В 62-ата минта Етър нацели гредата на Локо Пловдив. Симеон Мечев центрира от ъглов удар на далечната греда за Венелин Филипов. Бранителят бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но топката се отби в десния страничен стълб на Пиргов и излезе аут. Три по-късно домакините имаха възможност да удвоят своя актив. Георги Минчев бе изведен вляво в свободна зона край наказателното поле на великотърновци. Той показа прекрасно движение и елиминира с пас Здравко Илиев, а топката попадна в Димитър Илиев. Капитанът на "смърфовете" шутира технично край Пламен Крачунов, но изстрелът не намери вратата на Илиев - аут.

В 71-ата минута "болярите" изравниха резултата при визитата си. Симеон Мечев центрира топката от фаул и намери оставения непокрит пред Илко Пиргов Пламен Крачунов, който с десния крак "простреля" отблизо Илко Пиргов, за да изравни резултата - 1:1.

Две по-късно Симеон Мечев тества колко внимава Илко Пиргов след допуснатия гол и шутира диагонално с левия крак, но силният удар бе уловен от опитния страж на "черно-белите". Десет минути преди края на редовното време капитанът на Етър Христо Иванов направи страхотно спасяване след диагонален удар на Бирсент Карагарен. В 82-ата опитният Здравко Илиев реплиира съдията Димов и получи жълт картон, след което тирадата му не спря и реферът го изгони директно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обесен Язовец

    3 2 Отговор
    Браво за Етър! От къде намериха сили да се опънат на такъв Титан, като Локото?
  • 2 Левскар

    2 0 Отговор
    Копие на мача Етьр Левски.Не са лош отбор Етьрци.