27 Февруари, 2021 19:14 1 558 0

Барселона победи Севиля в Ла Лига

  • барселона-
  • ла лига-
  • футбол-
  • лионел меси-
  • севиля

Усман Дембеле и Лионел Меси отбелязаха попаденията в мача

Барселона победи Севиля в Ла Лига - 1

Отборите на Севиля и Барселона завършиха при резултат 0:2 на "Рамон Санчес Писхуан" в един от най-вълнуващите мачове от 25-ия кръг на Ла Лига. Усман Дембеле (29') и Лионел Меси (86') отбелязаха попаденията в мача.

Интересното е, че Роналд Куман е избрал петима защитници в своя състав. Така схемата на игра е 3-5-2. Самюел Юмтити е заменен от Клеман Лангле, а Серхио Бускетс се появява на мястото на Миралем Пянич. В нападение липсват Франсиско Тринкао и Мартин Брейтуейт. Вместо това титуляри са Сержиньо Дест и Усман Дембеле, който е в предни позиции заедно със суперзвездата Меси. При домакините също има няколко промени, като най-значимата е тази на върха на атаката, където Люк де Йонг е предпочетен пред голмайстора Юсеф Ен-Несири.

Срещата започна с осезаем превес на гостите, но първият удар в мача дойде чак в 22-ата минута. Тогава Дембеле стреля технично, но Ясин Буну улови топката. Веднага след това Меси също пробва удар, който беше спасен от вратаря. В 29-ата именно аржентинецът изведе Дембеле с перфектен пас, а крилото прокара топката между краката на Буну за 1:0 в полза на каталунците. Така той стана третият най-резултатен французин в клубната история. В 34-ата те отново организираха опасна атака, но не се стигна до техен шут. В 41-ата Дест опита изстрел от границата на наказателното поле, но го прати над вратата.

В 50-ата минута Хесус Навас отправи първия удар за домакините в мача, който обаче беше уловен от Марк-Андре тер Стеген. При ответната атака на Барса Френки де Йонг пусна опасен пас, но той не беше засечен от Жорди Алба. В 57-ата резервата Ен-Несири шутира, топката рикошира и попадна в обятията на Тер Стеген. В 59-ата добра комбинация доведе до мощен шут на Дест, който разтресе близката греда. Минута по-късно Дембеле беше изведен на добра позиция, но реши да върне топката към Меси, който я прати над вратата. В 64-ата Ескудеро засече центриране на резервата Сусо, но ударът му беше прекалено неточен.

В 68-ата Лангле вкара топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада, която беше потвърдена от ВАР. В 80-ата Ен-Несири също се разписа, но голът правилно не беше зачетен заради негова игра с ръка. В 83-ата нападателят падна в наказателното поле след единоборство с Лангле, а съдията реши да не посочи бялата точка. Малко преди това Куман също имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. В 86-ата Меси излезе сам срещу Буну. Вратарят отрази първия му удар, но при втория аржентинецът беше безпогрешен за своя 30-и шампионатен гол срещу този съперник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА