Last news in Fakti

28 Февруари, 2021 15:03 4 310 6

Продават уникален автомобил на Диего Марадона за 170 хил. паунда

  • диего марадона-
  • футбол-
  • търг-
  • porsche

Аукционът ще се проведе на търг в периода 3-10 март

Уникалното Porsche на Диего Марадона, с което е хванат да шофира със 178 км/ч по улиците на Севиля през 1993 г., се продава на търг в Париж за 170 000 паунда. Аукционът ще се проведе в периода 3-10 март.

Продават уникален автомобил на Диего Марадона за 170 хил. паунда

Малко след това Дон Диего напуска Севиля и се завръща да играе в Аржентина. През октомври 1992 г., само два месеца след трансфера си в испанския тим, Марадона купува рядък модел на Porsche 911, от което са произведени само 1200 бройки.

Продават уникален автомобил на Диего Марадона за 170 хил. паунда

С този автомобил футболната легенда, която почина на 25 ноември 2020 г. на 60-годишна възраст, има няколко сериозни прегрешения на правилата за движение в Севиля. В един от случаите е спрян от въоръжени полицаи след преследване по улиците на града.

Продават уникален автомобил на Диего Марадона за 170 хил. паунда

Пълното име на модела е Porsche 911 Type 964 Carrera 2 'Works Turbo Look' Cabriolet. През годините колата е била собственост на няколко колекционери. Произходът ѝ е доказан и затова се очаква да бъде продадена за сериозна сума.

Продават уникален автомобил на Диего Марадона за 170 хил. паунда


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛПРОМ

    2 3 Отговор
    БОГ да прости човека,!На времето с ПОРШЕ,а сега препуска с кон по безкрайните футболни полета!!
  • 2 Монтанчанин

    2 30 Отговор
    Егати кочината ако ще и извън земно да е седело в нея не бих дал и стотинка за Тае грозотия.Къв човек требва да си та да ти хареса това извращение на кола,се едно му паднали неколко торби цимент и му оформили задницата.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 врачанин

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Монтанчанин":

    нема как да дадеш пари за нея понеже вие монтанчани сте най-големите клошари и никога не сте разбирали от коли.
  • 4 Миро

    7 0 Отговор
    Хахаха
  • 5 ШОП

    2 0 Отговор
    Защо пък в £паунди? Неможе ли в аржентински песос или парижки евро? Защо цял свят продължава да боготвори албиончето????
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.