Last news in Fakti

1 Март, 2021 06:31 1 987 0

Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО)

  • милан-
  • рома-
  • футбол-
  • серия а

"Росонерите" победиха с 2:1

Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Рома и Милан зарадваха феновете си с вълнуващ сблъсък помежду си от 24-ия кръг на италианското футболно първенство.

Битката беше спечелена от "росонерите" с 2:1, с голове на Кесие (от дузпа) и Ребич. За римляните се разписа Верету. За него това беше десетото шампионатно попадение през сезона.

Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Срещата започна по кошмарен начин за домакините, като след сякаш едва няколко мига игра, те вече трябваше да вадят топката от мрежата си. Оказа се обаче, че попадението не е зачетено, като правилата са били нарушени. Повторенията показаха, че решението на съдиите по-скоро е било коректно.

Когато обаче и в 9-ата минута гол на Златан също беше отменен, нервите взеха превес. Ибрахимович не остана никак доволен от отсъждането, още повече в съчетание с предишното.

Така или иначе ранно попадение нямаше. Трябваше да се стигне до 43-ата минута, в която гостите получиха право да изпълнят дузпа.

Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Зад топката на бялата точка застана Франк Кесие, който вкара за 0:1 и заслужено даде преднина на тима си.

Само 5 минути след паузата Верету върна Рома в мача с попадение за 1:1. Римляните си повярваха и се втурнаха в предни позиции, но вместо да стигнат до нов гол и пълен обрат, те получиха втори във вратата си.

Анте Ребич вкара след 58 минути игра, с което възстанови преднината на отбора си от едно попадение.

В края на срещата се стиган до спорна ситуация, при която Мхитарян претендира за извършено нарушение срещу него в наказателното поле. Съдиите разгледаха положението, но решиха, че няма основания за отсъждане на дузпа. Поради протестите си, Мхитарян беше официално предупреден.

Милан спечели дербито с Рома (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Минута преди заключителния сигнал в мача отново арменският национал беше в центъра на събитията, като стреля опасно, но Донарума спаси.

Нова промяна в резултата нямаше и така Милан остава на втората позиция, като поправи предишните си две грешни стъпки и се на върна на правилния път, заставайки на 4 точки от лидера.

Рома е с 8 точки по-малко, на 5-ото място в подреждането.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА