1 Март, 2021 11:53 3 220 1

Почина известен футболен треньор

  • глен рьодер-
  • футбол-
  • треньор

Тъжната новина беше съобщена от Асоциацията на мениджърите от английската футболна лига

Почина известен футболен треньор  - 1
Снимка: БГНЕС

Известният футболен треньор Глен Рьодер почина на 65-годишна възраст след продължителна битка с рак на мозъка. Тъжната новина беше съобщена от Асоциацията на мениджърите от английската футболна лига.

Рьодер е известен с работата си в Нюкасъл, Уест Хям, Уотфорд и Норич. В периода 1996-99 г. беше асистент на Глен Ходъл в националния отбор на Англия.

През 2001 г. застава начело на „чуковете“, заменяйки Хари Реднап. Още в първия си сезон класира тима на седмо място. През април 2003 г. е диагностициран с тумор в мозъка и се подлага на операция. През лятото се завръща на работа в отбора, който междувременно е изпаднал от Висшата лига. Уволнен е още в началото на сезон 2003/04.

В началото 2006 г. е назначен за мениджър на Нюкасъл и извежда тима до спечелване на турнира Интертото, но напуска на 6 май 2007 г. По-късно същата година поема Норич, където остава до 2009 г. Последната работа на Глен Рьодер, свързана с футбола беше в Джилингам, където в периода 2016-18 беше съветник на треньорите.

Своите съболезнования за смъртта на Рьодер публично изразиха всички клубове, в които е работил, както и популярни имена в английския футбол като Гари Линекер, Пол Гаскойн, Алан Шиърър, Майкъл Оуен, Гари Невил и др.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който е по известен

    3 0 Отговор
    умира от рак или инфаркт,за останалите - задължително Ковид!