Last news in Fakti

1 Март, 2021 18:44 2 078 0

Шампионът на Китай по футбол обяви фалит

  • джансу сунинг-
  • шампион-
  • фалит-
  • прекратяване-
  • дейност

Джансу Сунинг прекрати дейността си

Шампионът на Китай по футбол обяви фалит - 1
Снимка: БГНЕС

Настоящият футболен шампион на Китай Джансу Сунинг прекрати дейността си и обяви фалит заради огромните си финансови проблеми.

"Въпреки че не желаем да се разделяме с играчите, които ни донесоха толкова много радост, и да разочароваме феновете, които бяха верни на тима, със съжаление трябва да прекратим дейността си като футболен клуб“, обявиха от китайския шампион.

Дълговете на Джансу Сунинг са в размер на 90 милиона долара. Собственикът на отбора - групировката „Сунинг Комерс Груп“, която притежава и италианския гранд Интер, безуспешно се опита да продаде клуба.

Фалитът на клуба е поредният удар по китайския футбол и ще доведе до големи проблеми в Азиатската Шампионска лига. Само преди дни носителят на купата на Китай Шандонг Луненг беше изхвърлен от турнира заради нарушение на правилата за финансов феърплей.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА