Last news in Fakti

3 Март, 2021 09:58 1 521 1

Борусия Дортмунд е на полуфинал за Купата на Германия

  • санчо-
  • купа на германия-
  • борусия дортмунд-
  • борусия мьонхенгладбах-
  • полуфинал-
  • червен картон-
  • дауд

Джейдън Санчо се превърна в герой за своите срещу Борусия Мьонхенгладбах

Борусия Дортмунд е на полуфинал за Купата на Германия - 1
Снимка: БГНЕС

Борусия (Дортмунд) победи с 1:0 при визитата си на Борусия (Мьонхенгладбах) и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Германия. Единствения гол в мача отбеляза Джейдън Санчо (66), а гостите завършиха мача с човек по-малко, след като в добавеното време Махмуд Дауд бе изгонен за втори жълт картон.

"Жълто-черните" доминираха още през първата част, но Марко Ройс и Ерлинг Холанд пропуснаха най-изгодните положения за гол. В добавеното време на първата част Маркос Тюрам вкара гол за домакините, но той не беше зачетен заради засада.

Ерлинг Холанд се разписа в 53-ата минута, но попадението не бе зачетено заради нарушение на норвежкия нападател. Все пак Дортмунд поведе в 66-ата минута след страхотен гол на Джейдън Санчо.

Матс Хумелс бе близо да удвои аванса на гостите в 84-ата минута, но ударът му не намери целта. В добавеното време на срещата Махмуд Дауд бе изгонен за втори жълт картон и Дортмунд завърши мача в намален състав, но все пак запази аванса си и продължи към полуфиналите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа

    2 0 Отговор
    Прост, по прост, най прост, бг спортен коментатор. Четеш и виеш.