Last news in Fakti

3 Март, 2021 14:15 2 037 0

Барселона и Атлетико Мадрид трябва да отрежат още от заплатите на футболистите си

  • барселона-
  • заплати-
  • таван-
  • ла лига-
  • атлетико мадрид-
  • звезди-
  • намаляване

Испанските грандове са задължени да намалят разходите за заплати с над 35 милиона евро заради новия таван на възнагражденията в Ла Лига

Барселона и Атлетико Мадрид трябва да отрежат още от заплатите на футболистите си - 1
Снимка: БГНЕС

Барселона и Атлетико (Мадрид) са задължени да намалят разходите за заплати с над 35 милиона евро заради новия таван на възнагражденията в Ла Лига, въведен с цел ограничаване на щетите, нанесени от кризата с коронавируса.

След всеки трансферен прозорец става ясно колко всеки клуб може да отдели за играчи, треньори, персонал и академия. Разходите се изчисляват в съответствие с приходите, които са силно засегнати от рестрикциите заради коронавируса и липсата на публика по трибуните в последните 12 месеца.

Каталунците са най-засегнати от новите рестрикции и са принудени да намалят разходите с още 35.7 милиона евро, а Атлетико ще трябва да ореже заплатите с 35.4 милиона евро и бюджетът ще намалее на 217.3 милиона евро.

Шампионът Реал (Мадрид) дава най-големи заплати от всички 20 отбора в елита (473.3 милиона евро) и е един от четирите клуба, които имат позволението да увеличат разходите си преди новия сезон заедно с Гранада, Уеска и Селта.

„Въпреки че клубовете генерираха 2 милиарда евро по-малко, те успяха да се адаптират към кризата, намалявайки разходите си. Това показва, че испанският футбол е платежоспособен“, сподели президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА