3 Март, 2021 17:56 1 629 5

Ботас: Този сезон ще съм по-голям егоист

  • ботас-
  • mercedes-
  • договор-
  • егоизъм-
  • изисквания-
  • световен шампион-
  • формула 1-
  • хамилтън

"Целта ми е да стана световен шампион", призна пилотът на Mercedes

Ботас: Този сезон ще съм по-голям егоист - 1
Снимка: БГНЕС

Пилотът на Mercedes Валтери Ботас заяви, че ще бъде по-голям егоист през новия сезон във Формула 1, в преследване на световната титла. Финландецът се присъедини към немския тим в началото на сезон 2017, като замени внезапно отказалия се от спорта действащ световен шампион Нико Розберг.

За четирите си години в тима, Ботас записа общо девет победи, но така и не успя да притисне своя съотборник Люис Хамилтън в борбата за титлата, както това правеше Розберг. В първата си година в Mercedes, финландецът завърши на трето място в пилотския шампионат, година по-късно остана пети без нито една победа, а през последните две кампании завършваше на второ място. В същото време Хамилтън записа четири поредни успеха в битката за титлата, а Ботас определено играеше ролята на пилот №2.

Той обаче е решен това да се промени през тази година, като заяви по време на представяне на болида на „Черните стрели“, че ще изисква повече от себе си през сезон 2021.

"Тази година, ще изисквам повече от себе си от когато и да е било преди. Очевидно няма да се пренавивам, но целта ми е, когато пристигна в Абу Даби за последното състезание да мога да кажа, че съм направил всичко на 100%. Направил съм всичко по-силите си, за да стана световен шампион. Това е целта ми за тази година, тя ще бъде същата и за хората от моя екип. От тях ще изисквам всичко, което смятам, че ще ми е необходимо в борбата с Люис и всички останали. В това отношение може би ще бъде малко по-голям егоист, отколкото съм бил до сега“, заяви финландецът.

За него, сезон 2021 ще е ключов в кариерата, тъй като договорът му с Mercedes изтича в края на кампанията и ако той не се представи на ниво, може да бъде заменен от настоящия пилот на Williams Джордж Ръсел. Хамилтън също е с договор до края на 2021 година, но той и ръководителят на тима Тото Волф вече заявиха, че възнамеряват да продължат да работят заедно и след края на предстоящата кампания.

Сезон 2021 във Формула 1 стартира на 28 март с Гран При на Бахрейн на пистата „Сахир“. Две седмици по-рано на същото трасе ще се проведе и единственият тридневен предсезонен тест за тази година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И. Иванов

    3 3 Отговор
    Да, време му е на Ботас за една титла "за довиждане" като на Нико Розберг през 2016 г. и да отстъпва мястото в Мерцедес на поредното протеже (Джордж Ръсел) на Торгер "Тото" Волф.
    Лошо няма - след 10 години никой няма да се интересува как и защо Валтери е станал шампион - за чистата статистика той ще си бъде такъв завинаги.
    И току що му станах фен. Давай, пич, сега ти е шансът!

    Коментиран от #4

  • 2 Коментара

    0 2 Отговор
    Ботас е по-голяма мижитурка от Брони. Оня поне се пребори..с много фактори. Имаше много потенциал в това момче, но сам избра да е патерица.

    Коментиран от #5

  • 3 Коментара

    0 1 Отговор
    ...Бритни
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 И. Иванов

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Коментара":

    Я уточни кое момче е избрало да бъде патерица, щото коментарът ти е много двусмислен!