4 Март, 2021 09:52 1 663 3

Две футболни легенди ще се борят за развитието на училищния спорт, ако влязат в парламента

  • емил велев-
  • кокала-
  • христо марашлиев-
  • цска-
  • училищен спорт

Когато едно дете види, че друго е по-развито от него, то ще иска да го настигне

Две футболни легенди ще се борят за развитието на училищния спорт, ако влязат в парламента - 1

Две футболни легенди се впускат в битка за вота на гласоподавателите. Бившият футболист на ЦСКА Христо Марашлиев и бившия му съперник на терена Емил Велев - Кокала от Левски са част от гражданска квота на политическа сила преди вота през април. В сутрешния блок Здравей,България в ефира на NOVA те споделиха, че ги обединяват идеите и общата кауза.

"Представляваме значителна част от българското общество, припознали са в нас хора, чиито идеи можем да представим. Държавата абдикира от училищния спорт. Младите хора в най-ранна възраст нямат възможност да избират какво да спортуват. Ако вляза в парламента ще задам въпроса защо това не работи. Относно ЦСКА също има много въпроси”, обясни Христо Марашлиев.

"Спортът го няма в училищата. Едно време имаше състезания между училищата. Откриха се зали на много нелепи места. Трябва една координация и самите деца се заразяват. Когато едно дете види, че друго е по-развито от него, то ще иска да го настигне. Трябва да минем през аматьорския спорт, за да стигнем до високото равнище. Но целият спорт загива", смята Велев.

"Хвърлят се едни пари за спорт, но те не са ефективни. Затова българският спорт страда, нямаме успехи в почти всички нива, защото я няма основата. Там, където хората трябва да палят огъня и желанието да спортуват, това липсва”, допълни Марашлиев.

Футболистите споделиха, че помежду им винаги е имало уважение заради кариерата им на терена.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    5 0 Отговор
    Тепърва ще се борят, след като разруши ха и унищожиха де що имаше стадиони и басейни по училищата, като пиша за София? При това търгашество нищо не може да се възроди. Навремето имаше няколко заградени площадки във всеки квартал, където се играеше, футбол, баскетбол, треньори обикаля ха училищата в часовете по физическо, а сега всичко се прави за пари, така че нищо няма да се възроди.
  • 2 Коко

    3 2 Отговор
    Те футбола не могат да оправят, но тръгнали държавата да оправят. Жална ни майка с такива парламентаристи.
  • 3 Тодор Тодоров

    1 0 Отговор
    Според регистрите на ММС . Футболът в България разполага с 1 000 имота и 17 треньори... Без коментар ...