4 Март, 2021 19:13 1 251 0

Клоп: Този тежък сезон ме направи много по-добър мениджър

  • клоп-
  • ливърпул-
  • мениджър-
  • израстване

Германецът  признава, че за 20 години в треньорската професия никога не му се налагало да мисли за подобни неща както в последните месеци

Клоп: Този тежък сезон ме направи много по-добър мениджър - 1
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп смята, че многобройните проблеми през този сезон са го направили много по-добър мениджър, отколкото е бил преди това. Германецът признава, че за 20 години в треньорската професия никога не му се налагало да мисли за подобни неща както в последните месеци.

"Преди началото на сезона знаехме, че сме добри. Така е. Това не означава, че ще спечелиш отново първенството, но увеличава отговорността ти да постигнеш нещо. Все още сме добър тим, но през този сезон се случиха много неща. Ако искаш да спечелиш Премиър лийг, трябва да изиграеш почти перфектен сезон. Може да го видите в момента със Сити. Те не започнаха по перфектен начин, но сега са в такова настроение, че всичко изглежда перфектно.

Ние стартирахме сезона много добре. Дълго време бяхме на върха или близо до върха. Вкарвахме и голове. Беше ясно, че проблемите, които имахме, ще въздействат все по-силно, ако не можем да ги разрешим с играчи, които се завръщат.

Повечето проблеми са резултат от ситуацията с контузиите. Тази година се сблъскахме с напълно нови проблеми. Такива, които не съм имал никога през живота си, въпреки че съм в професията 20 години. Трябваше да променям защитната линия всяка седмица. Този сезон станах много по-добър мениджър, отколкото бях преди, защото обикновено не ти се налага да мислиш за такива неща, а аз трябваше да го правя непрекъснато.

Имахме ситуации, които се случваха в петък вечер. Цяла седмица тренираме с идеята за един стартов състав, а след това за една вечер трябва да променим напълно всичко. И това се случваше доста често. Хората могат да кажат, че това е извинение. Честно казано, изобщо не ме интересува. Не го използвам като оправдание, но ако питате защо нещата се промениха, това е обяснението", заяви Клоп пред "Скай спортс".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА