4 Март, 2021 20:10 1 637 0

Славия е на четвъртфинал за Купата след драма с Монтана

  • славия-
  • дузпи-
  • драма-
  • купа на българия-
  • четвърфинали-
  • буджамаа-
  • кирилов

"Белите" спечелиха след изпълнение на дузпи

Славия е на четвъртфинал за Купата след драма с Монтана - 1
Снимка: БГНЕС

Славия се класира на четвъртфиналите за Купата на България след победа с дузпи над Монтана. Славия очаквано започна по-активно двубоя, но "белите" не застрашиха вратата на Петър Петров в началните минути.

В 8-ата минута Мартин Сораков реши да играе с Петер Макрилос, което бе грешно решение, тъй като пасът му бе пресечен. В 14-ата минута Радослав Кирилов бе фаулиран на границата на наказателното поле, което доведе до пряк свободен удар и жълт картон за Владимир Айтов. Зад топката застана Димитър Рангелов, който стреля право в стената.

Шест минути след това Андреа Христов с диагонален пас намери Сораков отдясно. Младокът навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но в аут.

В 24-ата минута Адам Буджамаа даде аванс на Монтана. Френският халф се разписа с красив изстрел от дистанция.

В 40-ата минута Монтана Йордан Йорданов стреля от пряк свободен удар, но Вуцов без проблем улови.

След почивката Калоян Кръстев замени Димитър Рангелов, Емил Стоев излезе за сметка на Дарко Тасевски, а Ерол Дост смени Георги Вълчев. Гостите прибегнаха до смяна на стража като в игра се появи Марио Кирев на мястото на Петър Петров.

В 54-ата минута влезлият като резерва Кирев направи спасяване след изстрел на Дарко Тасевски, който получи топката след центриране от ъглов удар. Две минути след това Петер Макрилос се контузи, което доведе до принудителна смяна в средата на терена за "белите". За да замени австралиеца в игра се появи Александър Златков.

В 75-ата минута Айтов пусна хубав пас в наказателното поле, но последвалият изстрел на Сергей Георгиев бе блокиран. В 78-ата минута Андреа Христов пробва изстрел от дистанция, но не бе точен.

В 80-ата минута феновете на Славия, които традиционно наблюдават мачовете зад оградата на сектор Г, започнаха да скандират "Оставка".

Две минути преди края на редовното време мощен изстрел на Радослав Кирилов мина под плонжа на Марио Кирев, с което Славия се върна в мача.

В 99-ата минута Радослав Кирилов прати топката над вратата. В 105-ата минута Светослав Вуцов бе на косъм да извърши голяма глупост, пращайки топката в собствената си врата. В крайна сметка съдията вдигна флага за засада, макар че такава по-скоро нямаше. Минута след това Андреа Христов бе заменен от Емил Виячки.

В 114-ата минута Надер Гандри засече с глава центриране в наказателното поле, но топката мина покрай вратата. В 120-ата минута Калоян Кръстев намери пространство да стреля, но встрани от вратата.

Първи на бялата точка застана Дарко Тасевски, който бе безкомпромисен. За Монтана се разписа Михаел Орачев, който прати Вуцов в обратния ъгъл. Довелият до мача до продължения Радослав Кирилов също бе точен.

Втората дузпа за Монтана бе вкарана от Йордан Йорданов. Младият Мартин Сораков не позволи на напрежението да му повлияе и бе точен от бялата точка. Сергей Георгиев запази равенството, пращайки топката във вратата на Вуцов.

Новото попълнение на столичани Михаил Александров прати Кирев в обратния ъгъл за 4:3. Стефан Цонков обаче пропусна да се разпише от бялата точка. Калоян Кръстев изпрати Славия на четвъртфинал с точно изпълнение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА