Last news in Fakti

5 Март, 2021 17:16 1 524 0

Челси няма намерение да се отказва от Холанд

  • холанд-
  • челси-
  • отказване-
  • трансфер-
  • желание-
  • борусия дортмунд

"Сините" от Лондон държат да привлекат звездата на Борусия Дортмунд

Челси няма намерение да се отказва от Холанд - 1
Снимка: БГНЕС

Челси ще продължи да преследва нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд, въпреки че играчът няма интерес да премине в отбора от Западен Лондон.

Холанд е редуцирал избора си за нов отбор до 6 клуба, когато дойде моментът да си тръгне от „Сигнал Идуна Парк“, твърди германското издание „Sport Bild“. Според информацията норвежецът твърдо е отхвърлил възможността да се присъедини към Челси, тъй като иска да продължи кариерата си в истински топ отбор, а 20-годишният нападател не счита „сините“ в тази категория. Същото се отнася и за световния клубен шампион Байерн Мюнхен. Наскоро неговият агент – Мино Райола, заяви, че само 10 клуба могат да си позволят Халанд в момента. Изглежда обаче, че нападателят е готов да избира следващата си дестинация в 6 отбора. Три английски клуба са в списъка на Холанд. Смята се, че това са Ливърпул, Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед, а листата допълват двата испански гранда Реал Мадрид и Барселона, както и италианският шампион Ювентус.

„Сините“ не са отблъснати от съобщенията, че голаджията се противопоставя на евентуален трансфер на „Стамфорд Бридж“.

„Evening Standard“ посочва, че Челси все още вярва, че 20-годишният нападател може да премине на „Стамфорд Бридж“ през лятото.

Ако Холанд все пак остане в Борусия Дортмунд през следващия сезон, изглежда е сигурно, че ще напусне отбора през лятото на 2022 година, когато се задейства освобождаващата клауза в договора му, която е на стойност 68 милиона паунда.

Откакто се присъедини към Борусия Дортмунд от РБ Залцбург през януари, миналата година, Холанд е вкарал 30 гола в 33 мача в Първа Бундеслига. Той също така е водещ голмайстор в Шампионска лига с 8 гола в 5 мача през настоящия сезон.

Желанието на Челси да привлече Холанд идва от новия мениджър Томас Тухел, който иска да подсили своя състав с норвежката машина за голове. 24-годишният Тимо Вернер изпитва проблеми с доказването си в Челси, отбелязвайки само пет гола във Висшата лига. Тухел не е доволен нито от Тами Ейбрахам, нито от Оливие Жиру. Ако Челси иска да привлече Холанд, лондончани ще трябва да отделят сума от порядъка на 150 милиона паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА