6 Март, 2021 21:46 1 746 4

Байерн се потруди здраво и в крайна сметка надделя над Борусия Дортмунд

  • байерн мюнхен-
  • борусия дортмунд-
  • 4:2-
  • бундеслига

Баварците губеха с 0:2 след 10 минути игра, но в хода на мача постигнаха пълен обрат срещу дортмундци

Байерн се потруди здраво и в крайна сметка надделя над Борусия Дортмунд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отборите на Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд изиграха страхотен двубой, който беше спечелен от "баварците" с резултат 4:2 , въпреки изоставаха с 0:2 до деветата минута след две попадения на Ерлинг Халанд. Роберт Левандовски върна едно попадение в 26-ата, а след това изравни в 44-ата минута след точно изпълнена дузпа. Леон Горецка направи обрата пълен в 88-ата, а Левандовски оформи хеттрика си и крайния резултат в 90-ата минута.

Над всички, за пореден път през сезона, беше Роберт Левандовски, който записа хеттрик. С две попадения за 7 минути се отличи и Ерлинг Халанд, който обаче беше заменен, след като получи контузия.

След само две минути игра топката не бе добре отиграна от защитниците на Байерн и попадна в краката на Халанд, който се завъртя рязко и стреля, ударът му срещна и Боатенг, което затрудни максимално Мануел Нойер и направи спасяването от негова страна невъзможно.

7 минути след откриването на резултата се стигна до втора акция на гостите и прострелно центриране от левия фланг към нахлуващия на скорост Халанд, който за втори път запрати кълбото в мрежата, посрещайки радостните възгласи и прегръдки на съотборниците си.

До почивката Байерн не даде мира на съперника си, като не спираше да организира атаки по всички възможни начини.

В 26-ата минута Сане проби по десния фланг и върна топката за Левандовски, който от много близка дистанция нямаше как да сгреши и върна състава си в битката.

Минута преди почивката Коман заходи добре към наказателното поле, но беше препънат на самата му граница. Наложи се разглеждане на ситуацията чрез системата ВАР, след което арбитърът на двубоя посочи бялата точка.

Зад топката застана Левандовски, който изпълни в любимия си ъгъл, пращайки стража в противоположния, изравнявайки резултата.

През второто полувреме, след няколко груби влизания на съперниковите състезатели, се наложи Халанд да получи медицинска помощ, а в последствие и да бъде заменен.

Към края на срещата и другият герой за вечерта - Роберт Левандовски показа, че изпитва известни затруднения, като сочеше на медицинския екип един от двата си крака и правеше недвусмислени гримаси.

Той обаче не само остана на терена, но в последната минута оформи и хеттрика си, с точен изстрел от границата на наказателното поле.

Две минути преди това Горецка засече лошо избита топка в долния десен ъгъл на вратаря.

Така Байерн е с две точки повече от РБ (Лайпциг) на върха в класирането, докато Борусия остава на граничните за класиране в клубните турнири позиции в таблицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Башибозук

    4 0 Отговор
    Топ на топа няма кой да ги спре в шампионска лига. Единствено ПСЖ на финал.
  • 3 Дълбоко виждащ

    3 1 Отговор
    Добре,че са съдиите,та да може дузпите да са само за Байерн,оняКимих ли е още в началото си бе за съблекалнята!При третия гол на Байерн вземат топката с нарушение пред съдията...съдията,гледа небето...Не стига,че са добри,но дразни яко това подпиране!!!контузиха Холанд,и картон не извади!!очеваден наказателен удар,дори не погледна вар....
  • 4 Георги Ненов

    1 0 Отговор
    Съдиите си заклаха Дортмунд.