7 Март, 2021 16:17 1 673 2

След десетгодишна пауза: Рейнджърс е шампион на Шотландия за 55-ти път

  • рейнджърс-
  • глазгоу рейнджърс-
  • титла-
  • шотландия-
  • 55-та-
  • стивън джерард

Отборът на Стивън Джерард стана недостижим на върха в местната Премиършип, след като днес конкурентът Селтик не успя да спечели гостуването си на Дънди Юнайтед

След десетгодишна пауза: Рейнджърс е шампион на Шотландия за 55-ти път - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Рейнджърс триумфира с шампионската титла на Шотландия за първи път от десетилетие насам. Отборът на Стивън Джерард стана недостижим на върха в местната Премиършип, след като днес конкурентът Селтик не успя да спечели гостуването си на Дънди Юнайтед - 0:0. Вчера отборът от “Айброкс” спечели с 3:0 срещу Сейнт Мирън и така ще се окичи със златните медали за 55-и път в историята си.

За последно Рейнджърс беше вдигал титлата през 2011 година, след което изпадна във фалит и бе изваден от елитната дивизия.

Този сезон тимът е перфектен, като след 32 кръга продължава да няма загуба в първенството и е с голова разлика 77:9. Освен това за първи път някой в Шотландия печели титлата на толкова ранен етап като дата.

Tриумфът е важен за клуба, защото през тези последни девет сезона само Селтик стигаше до трофея.

Още вчера запалянковците на Рейнджърс започнаха да празнуват, нарушавайки всякакви норми за дистанция в период на пандемия. Те даже организираха специален самолет да прелети над стадиона на мача на Селтик и да опъне транспарант с текст "Виждате ли ни сега? 55 титли".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИнгилизоФ

    4 0 Отговор
    Браво на Стиви Джи
  • 2 Винаги Черниь

    0 1 Отговор
    И ЦСКА-София също е шампоан след 12 г.
    Христю Стойков така каза.