Last news in Fakti

7 Март, 2021 20:37 2 375 0

Манчестър Юнайтед взе скалпа на Манчестър Сити в градското дерби помежду им

  • манчестър юнайтед-
  • манчестър сити-
  • 2:0-
  • английска висша лига

„Червените дяволи“ демонстрираха, че колкото и да изостават като точки от съперника си, когато се стигне до градското дерби, мотивацията е двойно по-голяма и класирането няма значение

Манчестър Юнайтед взе скалпа на Манчестър Сити в градското дерби помежду им - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Манчестър Юнайтед изигра един от най-силните си двубои през този сезон във Висшата лига и спечели с 2:0 в гостуването си на водача в класирането Манчестър Сити.

„Червените дяволи“ демонстрираха, че колкото и да изостават като точки от съперника си, когато се стигне до градското дерби, мотивацията е двойно по-голяма и класирането няма значение.

Попаденията за 20-кратния шампион на Англия бяха дело на Бруно Фернандеш от дузпа и Люк Шоу.

Така серията от 21 поредни победи във всички турнири на "небесносините" приключи. Разликата между двата гранда вече е 11 пункта в полза на Сити.

Още в първата минута пробив на Рашфорд му позволи да подаде на Марсиал, а атаката завърши с нарушение на Жезус в наказателното поле и Антъни Тейлър посочи бялата точка. С отговорността се нагърби Бруно Фернандеш, който стреля силно в десния ъгъл и отбеляза 16-ия си гол за сезона - 0:1.

В 4-ата минута Кансело загуби елементарно топката от Фернандеш, Шоу овладя мигновено и шутира с десния крак, но право в Едерсон.

Едва 5 минути по-късно Сити погледна по-сериозно към вратата на Юнайтед. Гюндоган намери пространство пред пеналтерията и изстреля топката, но право в Хендерсън.

В 16-ата минута Де Бройне сгреши елементарно подаване в центъра, Фред го пресече и веднага пусна късо към Рашфорд, който отправи силен удар, но Едерсон плонжира и спаси.

3 минути след това отново Илкай Гюндоган опита късмета си от около 20 метра, ала в аут.

В 38-ата минута Гюндоган дриблира и влезе в наказателното поле, но Линдельов го притисна и изстрелът на германеца не затрудни Хендерсън.

В 43-ата минута Кевин де Бройне изпълни отличен пряк свободен удар, но след лек рикошет в стената се стигна до ъглов удар. След неговото изпълнение обаче защитата се справи и изчисти.

При последната атака на Сити за първото полувреме Марез овладя вдясно в наказателното поле и стреля ниско по диагонала, но коженото кълбо мина на сантиметри от страничния стълб.

В 48-ата минута Жезус получи с гръб към вратата в наказателното поле и я чукна към връхлитащия Родри, който с десния крак нацели лявата греда.

По-малко от две минути по-късно Люк Шоу се изстреля по левия фланг на контраатака, направи рейд от над 30 метра, продължи към Рашфорд, който му върна в наказателното поле и левия краен бранител препарира Едерсон с безпощаден удар в долния ляв ъгъл за 0:2.

В 60-ата минута Де Бройне изпълни заучено от ъглов удар, а Рияд Марез намери топката от воле, но над очертанията.

8 минути по-късно Скот Мактомини падна на границите на наказателното поле с топка в крака, но тя продължи пътя си към Марсиал, който от непосредствена близост стреля, ала Едерсон се намеси чудесно.

В 75-ата минута Кевин де Бройне подаде от десния фланг към Фил Фоудън, който се завъртя и шутира, но вдясно от очертанията.

В 83-ата минута Рубен Диаш центрира към Джон Стоунс, който се извиси над Уан-Бисака, но топката профуча над напречната греда.

120 секунди след това пък Де Бройне сложи коженото кълбо на главата на Стърлинг, но ударът му мина вляво от вратата.

В предпоследната минута именно белгийският магьосник Де Бройне олицетвори днешното представяне на "гражданите" с безкрайно нескопосано за неговата класа изпълнение от дъгата на наказателното поле.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА